DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

Fejlesztői feladata lesz Gaslynak az Alpine-nál

Azért viszik oda a franciát, hogy technikailag a helyes irányba fejlessze az autót és a csapatot: remélik, hogy képes lesz rá.

Az autó fejlesztését várja Pierre Gaslytól az Alpine: legalábbis ezt mondta Laurent Rossi, a brand vezérigazgatója. Rossi szerint a pilóta AlphaTaurinál szerzett tapasztalata emiatt érhet sokat számukra, és azt remélik, hogy sikerül is kamatoztatniuk a technikai téren szerzett ismereteit.

„Remélhetőleg azt hozza, amire szükségünk van: folytatjuk az autó fejlesztését, mert jelenleg a középmezőnybe tartozunk, és javítanunk kell az autón. Ehhez olyan pilótákra van szükség, akik nem csak gyorsan tudnak menni és annyi pontot szerezni az autóval, amennyire az képes, hanem a következő szintre is fel tudják emelni” – idézi Rossi szavait a Motorsport.

„Ez azt jelenti, hogy már egy pénteki szabadedzésen is a lehető legtöbb információt kell átadni a csapatnak, és a megfelelő irányba kell azt vinni a fejlesztésekkel. Szóval reményeink szerint erre alkalmas Pierre. Azt gondolom, hogy az AlphaTaurinál több módon is ő volt a technikai vezér, és azt akarjuk, hogy ezt nálunk is folytassa, hogy új szintre lépjünk” – tette hozzá.



f1-alpine-gasly-ocon

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: