DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mercedes: Nem hisszük, hogy rögtön nyerünk

Az autó alapvető problémáját elhárították, ezért erősebb szezont vár 2023-ban Toto Wolff: de korántsem tekinti borítékolhatónak, hogy a Mercedes bajnokesélyes lesz idén.

A rögös 2022-es szezonban a Mercedes csupán egyetlen győzelmet szerzett, ezt azonban az utolsó előtti versenyen: a csapat az év végére egyértelműen felzárkózott az élmezőnybe, ezért a szakértők zöme a 2023-as idényben a jó forma folytatását várja tőlük – sokan a Ferrarinál is versenyképesebb Mercedesszel számolnak. Toto Wolff csapatfőnök is ebbe a táborba tartozik, amellett, hogy tisztában van vele, az istállóra nehéz feladat vár:

„Az én szememben a pohár mindig félig üres, és látom a kockázatokat is. Ha logikusan gondolkodunk, akkor a Red Bull nagyon domináns volt ebben a szezonban, ebből kifolyólag nehéz lesz náluk meredekebb fejlődési görbét produkálni. Ugyanez igaz a Ferrarihoz hasonlítva is, de hiszek a szervezetünkben” – mondta a Beyond The Grid adásában Wolff.



„Az alapprobléma nem a leszorítóerő hiánya, hanem hogy a leszorítóerőt működésre bírjuk. Azzal, amit tanultunk, a csapat értékeivel, a megerősödésünkkel és a hibáztatást mellőző kultúránkkal úgy gondolom, potensebb formába kerülünk a következő évben: remélhetőleg megérdemelten tudunk futamokat nyerni és a bajnoki címért harcolhatunk. De ez biztosan így lesz? Egyáltalán nem biztos.”

Wolff határozott abban a tekintetben, hogy a 2022-es év fő problémáját, a delfinezés jelenségét kiiktatták. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Mercedes nyerő autó lesz már a szezonnyitótól kezdve.

„Azt gondoljuk, hogy az alapvető problémát, a pattogást kiiktattuk, de a 2022-es autón nem sikerült mindent végrehajtani. Ezért hisszük, hogy a következő szezonban könnyebb lesz. Változtatunk az autó struktúráján és elrendezésén, amely a helyes irányba mutat. De az új szabályok esetében előfordulhat, hogy felfedünk egy problémát, aztán rájövünk, hogy újabb rejlik alatta. Alázatosnak kell lennünk, nem szabad elbizakodottságot éreznünk, hogy az új bajnoki szezonban már a legelejétől fogva nyerhetünk. Várom ezt az évet” – mondta Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: