DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

Leclerc kijelölte a Ferrari céljait 2023-ra

A Scuderia monadói F1-es pilótája szerint elég egyértelmű, hogy mik voltak a gyengeségeik, és hogy min kell javítani.

A The Race-nek adott interjújában beszélt a Ferrari helyzetéről és a 2023-as szezonról: a monacói pilóta elég világosan körülírta, hogy a 2022-es tapasztalatok alapján mi lehet a cél a következő idényre.

„Elég világos, hogy miben voltunk gyengék, így a cél az, hogy jobb csapat legyünk a vasárnapokon: ebben benne van a jó döntéshozatal, a jó stratégia, a jó kommunikáció és a jó gumikezelés is. Ez így együtt számít, és szerintem lépésről lépésre dolgozunk mindegyiken” – mondta Leclerc.

f1-leclerc-ferrari



„A csapat szenzációs munkával ért el hatalmas előrelépést 2021-ről 2022-re, de az utolsó részletek megtalálása, hogy tényleg jók legyünk vasárnap, jó döntéseket hozzunk a megfelelő időben változó körülmények között, az kiemelten fontos. Az utolsó három futamon sokat dolgoztunk ezen és szerintem már most sikerült fejlődnünk.” 

„Maga a fejlesztési terv nem mindig szép, mert van, amikor akarsz valamit az autóban, de a srácok azt mondják, hogy nem lehet a feszes fejlesztési lépcsők miatt, és ezt nem jó hallani. De szeretem a kihívásokat, és tetszik, ahogy az utóbbi két évben dolgoztunk, főleg technikai fronton. Tudtuk, hogy mik a gyengeségeink, és azokon javítottunk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: