DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ezért hagyta el Gasly az AlphaTaurit

Pierre Gasly kilenc évet töltött el a Red Bull kötelékében, most azonban búcsút int az AlphaTaurinak. Nem nyolcadik, vagy tizedik helyekért akar küzdeni.

A Red Bull 2013 végén jelentette be, hogy a következő évtől Pierre Gasly csatalakozik a junior-programjukhoz, majd 2015-ben átélte első Formula-1-es élményét is: Barcelonában tesztelhette a Toro Rosso autóját, majd az RB11-es volánja mögé is beültették.

2017-ben vett részt először F1-es versenyen, ahol Danyiil Kvjatot váltotta le, majd 2019-ben megkapta a nagy lehetőséget, szerződést ajánlott neki a Red Bull. Sokakkal egyetemben ő is csúnyán leszerepelt Max Verstappen csapattársaként, s mindössze fél év után visszaültették a Toro Rossóba, ami azóta már AlphaTauriként gyűjti a pontokat, s Gasly élete eddigi egyetlen F1-es futamgyőzelmét is megszerezte 2020-ban, Monzában.



Az idei szezon nem sikerült túl fényesen a faenzai csapat számára, Gasly pedig élt azzal a lehetőséggel, hogy az Alpine-nál felszabadult egy hely Fernando Alonso távozásával, így jövőre egy gyári csapatnál versenyezhet a francia.

„Egyértelműen eljött az ideje az előrelépésnek, különösen annak tudatában, hogy a Red Bullnál be vannak biztosítva a helyek 2024-ig. Úgy éreztem, hogy ott elértem a csúcsot, nem volt már meg az esélyem arra, hogy feljebb léphessek, így megmondtam nekik, hogy nem 8-10. helyekért szeretnék harcolni a jövőben, nem ezért dolgozom” – mondta a GPFansnek Gasly.

„Ettől többre van szükségem, mert engem ennyi nem motivál, Franz Tost pedig szerintem megértette mindezt. Amikor elérkezett ez a lehetőség, elmagyaráztuk neki, mennyire fontos lépés lenne ez a karrieremben és emellett mindig a legjobbamat próbáltam nyújtani a csapat számára.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: