DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

„Apám p*ncipárnának hívta” – Verstappen akkor sem használja, ha leesik a feje

Pályafutása korábbi szakaszából mesélt el egy történetet a kétszeres F1-es világbajnok: van egy eszköz, amit soha többet nem hajlandó használni...

Érdekes történetet mesélt el pályafutása korábbi szakaszából Max Verstappen. Az immár kétszeres F1-es világbajnok holland máshol is beszélt arról, hogy édesapja milyen nyomás alá helyezte a karrierje első időszakában, nemrég azt is megpendítette, hogy ha neki lesz gyereke, ő másképp fogja kezelni. A győztes mentalitása viszont éppen Jos Verstappen szavaira vezethető vissza...

„A második hely szörnyű, mert az az első vesztes. Az apám mindig ezt mondta nekem, és ez mindig felhúzott. Nem szép” – mondta a címvédő a Viaplaynek adott interjújában, majd elmesélt egy sztorit, ami még jobban jellemzi azt, hogy milyen kiképzésben volt része:

f1-maxverstappen-josverstappen-redbull



„A Formula Renault-val teszteltem, és meghívtak egy F3-as tesztre. Sokkal keményebb volt, pár kör után már nem tudtam felemelni a fejem” – utalt az erőhatások okozta nyakfájdalmakra.

„Valenciában ki kellett párnázni a fejem mellett oldalt, hogy ne tudjon mozogni, már csak azért is, mert az óramutató járásával ellentétes irányban haladt a pálya, ami tovább rontott a helyzeten. Normál esetben az óramutató járásával megegyező irányban körözünk, és a nyakunk hozzászokik. Az apám p*ncipárnának hívta, én pedig nem tudtam tartani a fejemet!”

„Attól a naptól kezdve nem vagyok hajlandó használni a párnázást. Amikor 2020-ban megérkeztünk Mugellóba, senki nem tudta, hogy mennyire lesz kemény. Több pilóta is használta a párnázást, a csapat megkérdezte, hogy én akarom-e. De ha le is esik a fejem, én akkor sem használom többet!” – mondta nevetve Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: