DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Befektetőket keres az Alpine F1-es csapata

A márka nemzetközi terjeszkedéséhez és az utcai autós részleg elektromos jövőképéhez keresnek segítséget, ehhez pedig az F1-es csapatot szeretnék felhasználni.

A RacingNews365.com számolt be arról, hogy befektetőket keres az Alpine F1-es csapata. A pénzre nem konkrétan az istállónak van szüksége, de a portál szerint az Luca de Meo elnök-vezérigazgató terve, hogy az F1-es csapaton keresztül tenné nemzetközileg is ismertté a márkát, a befolyó pénzből pedig az utcai autós divízió elektromos terveit finanszírozná. Elhangzott, hogy az Alpine kész pénzzé tenni az F1-es csapat értékét.

f1-alpine



A tervek szerint ez nem eladást jelentene, hanem egy olyan befektetői ajánlatot, ami most a Mercedesnél is működik: a márka már csak 33,3%-ban birtokolja a csapatot, 33,3% az INEOS óriáscégé, 33,3% pedig Toto Wolffé, de mégis a Mercedes neve alatt fut és a márka profitál a hírnévből, a sikerekből. Az Alpine-nál is hasonló a terv: tőkeinjekcióra van szükségük az egyéb terveikhez és a nemzetközi növekedésükhöz, De Meo (aki nemcsak az Alpine-ért, hanem az egész Renault Csoportért felel) szerint pedig ennek egyik tartóoszlopa lehet az F1-es alakulat. 

A RacingNews365.com szerint a befektetőknek felkínált szelet nem lehet több, mint a csapat harminc százaléka. Erről egyébként korábban már Laurent Rossi Alpine-vezér is beszélt, aki még májusban pendítette meg, hogy szeretnék kivinni a márkát a nemzetközi piacra és bizonyos területeken szeretnék ötszörösére növelni a bevételeiket. De Meo állítólag arról beszélt, hogy a növekedésük felét Európán kívül szeretnék elérni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: