DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

AFM december: 2022 legjobbjai

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb, idei utolsó száma, amelyben értékeljük Mattia Binotto ferraris korszakát, Mick Schumacher F1-es tevékenységét, de rangsoroljuk 2022 legjobbjait is.

„Majd jövőre!” – bizonyos futballcsapatok szurkolói mellett a Ferrari F1-es rajongói is sok-sok éve zárhatják így a szezonokat, hiszen 2008 óta nem tapsolhattak semmilyen év végi sikernek, de mindig ott lehet bennük az az érzés, hogy csak egy valami hiányzik ehhez, ami talán jövőre meglesz, hiszen mégiscsak a Ferrariról beszélünk. 2022 végével ismét egy ilyen ponthoz érkeztünk, hiszen a tavalyi „Majd jövőre!” ezúttal sem jött össze, hiába a nagy fogadkozás, a jó rajt után elsüllyedt a Scuderia – ami Mattia Binotto maranellói karrierjének végét is jelentette. Erről, az okokról, Binotto munkásságáról is írunk az Autósport és Formula Magazin legfrissebb lapszámában.

afm1



Szintén összegezzük azt, hogy milyen kontextusban érdemes vizsgálni Mick Schumacher kétéves F1-es karrierjét. A német pilótának rengeteg fanatikus drukkere van elsősorban a vezetékneve miatt, de ha racionálisan értékeljük a pályán és az azon kívül nyújtott produkcióját, rögtön érthetővé válik, hogy miért döntött a Haas Schumacher lecserélése miatt.

Az F1-es közegben egyébként komolyabb átalakulás várható: exkluzív információink alapján igyekeztünk összefoglalni, hogy milyen erők mozdulnak meg a száguldó cirkusz berkein belül, és hogy azok milyen irányban mozognak. Akár 2023-ban, akár azt követően is történhetnek jelentősebb változások: hogy miről van szó, az kiderül az AFM-ből.

Az év vége pedig hagyományosan az értékelés időszaka is, így összeszedtük 2022 legjobb pilótáit, csapatait, versenyeit, legemlékezetesebb pillanatait és legnagyobb botrányait is a nemzetközi autósport (és nemcsak az F1) világából – de kiosztottunk néhány különdíjat is.

Természetesen ahogy mindig, ezúttal is kedvezünk a MotoGP, a WRC és a hazai autósportok rajongóinak is, elemezzük, hogy mi vezetett a WTCR megszűnéséhez, de saját magunkról is lehúzzuk a keresztvizet: megnéztük, hogy hány tippünk jött be azok közül, amelyeket még az F1-es szezon előtt adtunk le.

Az AFM megvásárolható az újságosoknál, előfizethető a Formula Webshopban, de digitális formában is  erre a linkre kattintva, illetve a laptapir.hu-n keresztül is olvasható, szintén előfizetés után. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: