DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Senki nem tett többet az autósportért” – Horner Mateschitznek ajánlotta a vb-trófeát

Megható beszédben mondott hálát a Red Bull néhány hete elhunyt alapítójának a konstruktőri világbajnoki F1-es csapat főnöke az FIA gáláján.

Péntek este Bolognában rendezték az FIA hagyományos év végi gáláját, ahol a különböző szériák legjobbjai átvehették trófeáikat. Így tett Max Verstappen és a Red Bull is: utóbbi 2013 után nyerte meg ismét a konstruktőri világbajnokságot a Formula-1-ben. Christian Horner a serleg átvétele után fel is idézte az idei rekorddöntő szezonjuk eredményeit, de mindenekelőtt a néhány hete elhunyt Red Bull-alapítónak, Dietrich Mateschitznek mondott hálát:

„Ez volt a csapat leghihetetlenebb éve” – fogalmazott Horner. „Kilenc éve ugyanaz a gyártó neve szerepelt ezen a trófeán, szóval igazán kiemelkedő munkát végzett a csapat. Max Verstappen pazar volt idén, és minden rekordunkat megdöntöttük: 17 győzelem, ebből öt kettős siker, Max pedig egymaga 15-öt nyert, és mindezt fenomenális csapatszellem mellett értük el.”

fia-gala-2022 (34)



„De amit el akarok mondani ma este, hogy rengeteg videót láthattunk itt a különböző kategóriákból, és számtalan autón láthattuk a Red Bull-logót. Úgyhogy szeretném ezt a világbajnoki címet és ezt a trófeát egy rendkívül különleges embernek ajánlani, aki oly sokat tett az autósportért és a Formula-1-ért. Igazi autósport-rajongó volt, és mindenekelőtt rengeteg versenyzőnek adott lehetőséget ebben a teremben lévők közül is a különféle kategóriákban, akárcsak mérnökök és szerelők ezreinek. Úgy gondolom, többet tett az autósportért, mint bárki más a történelemben.”

„Úgyhogy ezt ma este Dietrich Mateschitznek szeretném ajánlani. Szerencsére még láthatta, ahogy Max megnyeri a címet Japánban, még ha volt is ott egy kis kavarodás a pontok körül. De szerencsére Max korán megnyerte és láthatta. Aztán a következő nagydíjhétvégén, egy nappal a halála után sikerült megnyernünk ezt a trófeát, úgyhogy ez nagyon különleges számunkra.”

Horner Japán Nagydíjjal kapcsolatos megjegyzése egy igen kínos szituációt váltott ki, ugyanis Mohammed ben Sulayem FIA-elnök erre reagálva azt kezdte el fejtegetni, hogy a pontosztásra vonatkozó szabályokat nem ők, hanem a csapatok írták – még Stefano Domenicali F1-vezérnek is közbe kellett szólnia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: