DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Steiner: Gene-nek esze ágában sincs eladni a csapatot

Michael Andretti több próbálkozást is tett már a Haas F1-es csapatának felvásárlására annak érdekében, hogy saját istállóval csatlakozhasson a száguldó cirkuszhoz. Günther Steiner beszélt erről.

A Haas 2021-ben fennállása legrosszabb idényét teljesítette a Formula-1-ben, idén azonban újra visszatértek a középmezőnybe, amihez a jó autón túl az is nagyban járult, hogy Günther Steiner visszacsábította Kevin Magnussent a csapathoz.



Megugrott az F1-es csapatok értéke

 

Günther Steiner, az istálló csapatfőnöke megerősítette, hogy ugyan Michael Andretti többször is megkereste Gene Haast, hogy felvásárolja tőle az F1-es csapat jogait, a tulajdonosnak esze ágában sincs most megválni az istállótól.

„Gene nem akarja eladni a csapatot, hiszen most rendkívül értékessé váltak az F1-es istállók” – mondta a Haas csapatfőnöke a Beyond The Grid podcastben. „Talán 2019-ben, vagy 2020-ban a pandémia idején más véleménnyel lett volna erről, de akkor még senkinek sem állt szándékában F1-es csapatot venni.”

„Néhány évvel ezelőtt egy fontért lehetett megvenni egy istállót, de nem kellett senkinek sem. Most azonban már millió jelentkező volna, ha egy fontért kínálnának egy csapatot, de öt évvel ezelőtt ez nem így volt. A világ megváltozott, s most nem igazán lenne okos döntés eladni a Haast.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: