DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Néha túl kedves” – keményebb Albont akar a Williams

A grove-i istálló technikai igazgatója szerint a brit-thai pilótának a pályán kívül is keményebbnek kell lennie, ha világbajnokká akar válni az F1-ben. Így is komoly segítséget jelentett a jelenléte.

Alexander Albon egy év kihagyás után tért vissza 2022-ben a Formula-1-be, miután 2020 végén a Red Bull Sergio Perezt igazolta a helyére. A brit-thai versenyző igazolta, hogy jó döntés volt a szerződtetése, többször is megvillant a szezon során és pontokat szerzett. A grove-i alakulat technikai igazgatója, Francois-Xavier Demaison szerint Albon ráadásul a fejlesztések tekintetében is hasznosnak bizonyult:

f1-albon-williams-abudhabi-2022



„Nagyon jó segítséget jelentett számunkra, hiszen mi csak mérnökök vagyunk, szükségünk van a versenyzőkre, hogy irányt mutassanak nekünk” – fogalmazott a Formula1.com hasábjain a szakember. „Az F1-es tapasztalatának köszönhetően a segítségünkre tudott lenni és meg tudta mutatni a helyes irányt.”

Egy apró „hibáját” azonban így is talált versenyzőjének Demaison, ez pedig a karakterében keresendő: „Ő egy kedves ember – néha túl kedves is. Kicsit keményebbnek kellene lennie a csapattal és jobban hajtania minket, de már dolgozom ezen.”

A technikai igazgatója így folytatta: „Ilyen a természete: kivéve, amikor felveszi a sisakot, mert akkor kemény tud lenni. Viszont némileg keményebb lehetne a megbeszéléseken is. Minden nap mondom neki, hogy „egy… kell lenned!” – itt most nem mondom ki azt a szót! Ha világbajnok akar lenni, akkor olyannak kell lennie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: