DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: Eljött az ideje, hogy visszavonuljak

A Formula-1 hivatalos weboldalán vezetett rovatában írt arról Ross Brawn, hogy a sportágban töltött ideje lassan a végéhez ér. A szakember úgy érzi, a legjobb időpontban dönt a távozás mellett.

Korábban a March istállónál kezdte meg F1-es karrierjét Ross Brawn, aki később több nagy csapatnál is tevékenykedhetett, valamint saját alakulattal is rendelkezett 2009-ben. 2017-től kezdve már a sportág vezetőségében vállalt szerepet, jelenleg pedig az ügyvezető igazgató pozícióját tölti be, de mint nemrégiben kiderült, ez a küldetése hamarosan véget ér. Erről a Formula-1 weboldalán vezetett rovatában írt hosszasan.

„Az én itt töltött időm lassan a végéhez közeledik. Hiányozni fog a részvételem, a bajtársiasság és a barátság, amit ebben a környezetben átélhettem. Elégedett vagyok azzal, ahová eljutottunk. Úgy gondolom, hogy az elmúlt hat évben a csatlakozásom óta valódi változások történtek, aminek örülök. Az F1 olyan erős, mint még soha korábban” - árulta el Brawn. „A Liberty úgy keresett meg, mint egy F1-es tapasztalattal rendelkező személyt, amire az elején szükségük volt. Érdekelt az ügy, de csak akkor, ha más szemszögből közelíthetjük meg a sportág fejlődését, és megérthetjük, miként javíthatjuk a versenyzést. Azt hiszem, ez sikerült. Nagyszerű csapatot építettünk, és nagyon elégedett vagyok” – folytatta gondolatmenetét.



Brawn a továbbiakban kifejtette, milyen változásokat ért el ő és csapata a sporton belül a költségplafon bevezetésével, az irányítás javításával, a versenyhétvégék formátumának módosításával a sprintversennyel, valamint az új aerodinamikai szabályokkal. A szakember elmondta, nagyon szívesen végezte a munkáját, és köszönetet mondott a családjának valamint a kollégáinak egyaránt, de véleménye szerint ideje lezárni egy korszakot.

„Most jött el az ideje, hogy visszavonuljak. A munka nagy részét elvégeztük, és most egy konszolidációs időszakban vagyunk. 2026-ban jön egy új autó, de az négy év múlva lesz, ami elég távoli számomra, szóval jobb, ha a következő csoport veszi át a feladatokat. Úgy gondolom, hogy jókor hagyom el az F1-et. 46 éves pályafutásom szinte minden percét imádtam, szerencsés voltam, hogy sok nagyszerű csapattal, versenyzővel, emberrel dolgozhattam együtt. Nem változtattam volna semmin. Mostantól a kanapémról fogom nézni az F1-et, szurkolva, vagy átkozódva, a történtek miatt, és örülni fogok annak, hogy ilyen nagyszerű helyzetben van a sportunk. Igyunk a nagyszerű versenyzésre” – zárta gondolatait a 68 éves mérnök.

Bár utolsó mondatai azt tükrözik, hogy nyugalomra és pihenésre vágyik, a ma megjelent hírek szerint könnyen elképzelhető, hogy Brawn visszatér Maranellóba. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, akkor Mattia Binotto helyére szemelte ki őt a Ferrari csapata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: