DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Ezt húzzuk le a wc-n, ott a helye” – Wolff

A Mercedes csapatvezetője szerint az autó beállításai nem működtek egy körön, de bíznak benne, hogy a futamok hatékonyabb lesz a koncepció. Nem jó irányba haladtak a hétvége során.

Ugyan a szabadedzéseken mutatott teljesítmény alapján úgy tűnt, hogy akár a pole-pozícióra is esélyes lehet a két Mercedes, de végül csak az ötödik-hatodik helyet szerezte meg Lewis Hamilton és George Russell, ráadásul tekintélyes, közel hét tizedmásodpercces lemaradást gyűjtöttek össze Max Verstappennel szemben. A váratlanul gyenge szereplés után Toto Wolff érzékeltette, hogy mit is gondol a helyzetről:

-00122043_452

Wolff nem kertelt a Mercedes teljesítményével kapcsolatban


„Most hallottam, hogy ez a wc világnapja, szóval ezt húzzuk le a wc-n, ott a helye” – értékelte szarkasztikusan csapata tejesítményét a Sky Sportsnak. „Szerintem egyszerűen nem végeztük el a munkát, mi hátrafelé haladtunk a hétvége folyamán, a Ferrari pedig tett egy lépést előre” – tette hozzá.

 

Miért voltak lassúak?

„Egy olyan csomagot választottunk, amivel nagy a leszorítóerőnk, de nagy a légellenállásunk is, mert szerintünk ezzel lehet jó az autónk a futamon. Viszont nagyon lassú volt az egyenesben, és a kanyarokban sem adott semmit. George (Russell) kipróbálta a másik beállítást a szabadedzésen, de úgy gondoljuk, hogy a gumik életben tartása miatt ez lesz a sokkal jobb megoldás vasárnapra, kelleni fog a nagy leszorítóerő. Meglátjuk” – magyarázta.

 

Hamilton problémája

Lewis Hamilton folyamatosan panaszkodott a W13-as fékjeire az időmérő során, Wolff elárulta, hogy mi volt a gond:

„Igen, minden időmérős szakaszban felmerült, hogy a kör kezdetén másképp működik az autó bal és jobb oldala féktávokon. Emiatt ilyenkor instabillá vált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: