DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

A McLaren egyedi festéssel indul a szezonzárón

A wokingi alakulat különleges dizájnt alkalmaz majd az idény utolsó futamán. Az egyik szponzorukkal közösen indított kampánynak köszönhetően Anna Tangles műve kerül majd fel a versenygépekre.

Idén már nem először használ egyedi festést a McLaren, hiszen a Szingapúri és Japán Nagydíjon is változott a külső némileg, ám a mai napon hivatalosan is bejelentették, hogy ezúttal a Vuse cégével közösen megálmodott Driven by Change programon keresztül egy libanoni művésszel dolgoztak együtt.

Ennek köszönhetően Anna Tangles alkotását láthatják majd a hétvégén a rajongók. A friss dizájnban megmaradtak az istálló alapvető motívumai, a hölgy munkája főként az oldaldobozokon és az első szárnyon vehető észre, az áramló formák pedig egymásba fonódnak.



„Egész életemben F1-rajongó voltam, de sosem hittem volna, hogy egyszer majd egy nagydíjon mutatják be az alkotásomat, és mindez a Driven by Change által valósulhat meg. A szabadidőmet más művészek, különösen más közel-keleti női alkotók képzésének és bátorításának szentelem, hogy felvállalják szenvedélyüket és képességeiket, így kiváltság, hogy egy olyan közösség tagja lehetek, amely ugyanezt a törekvést támogatja, hogy az alá becsült művészeket ilyen módon megerősítse” – idézte a csapat közleménye Tangles szavait.

A McLaren kampánya már tavaly is látványos festést generált, amikor egy Egyesült Arab Emírségekben élő művész, Rabab Tantawy által készített dizájnt mutattak be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: