DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Button: Nem hiszem, hogy Ricciardo visszatérhet, a McLaren jól döntött

A wokingiaknál fejezte be pályafutását Jenson Button és megvan a valószínűsége, hogy Daniel Ricciardóra is ez a sors vár. Két éve senki nem hitte volna, de az ausztrálnak lehet, hogy nincs visszaút.

A Red Bullnál Sebastian Vettel oldalán robbant be az élmezőnybe 2014-ben, rögtön három futamgyőzelmet aratva az akkor éppen nem túl acélos versenyautóval. Aztán Max Verstappennel is sokáig felvette a versenyt, de érezhető volt, hogy az energiaitalosok inkább a hollandra építik fel a gárdát, Ricciardo kezdett háttérbe szorulni.

Emiatt 2018 végén váltott és komoly meghökkenést kiváltva elfogadta a gyengélkedő Renault ajánlatát. Két éven át ott is jól teljesített, de az erősebbnek tűnő McLarenhez igazolt át két évvel ezelőtt. Bár az istálló egyetlen futamgyőzelmét éppen Ricciardo szerezte Monzában, láthatóan sokkal gyengébben teljesít, mint csapattársa, Lando Norris, az idei autót pedig végképp nem érzi.

A 2009-es világbajnok úgy érzi, soha többet nem látjuk az élmezőnyben az ausztrált. „Úgy gondolom, hogy Zak Brown és a McLaren a megfelelő lépést tette meg, hogy elengedték Daniel kezét. A szezon legnagyobb részében Ricciardo még csak meg sem tudta közelíteni Lando Norris tempóját” – ecsetelte véleményét Jenson Button a Sky Sports hasábjain.

Nem erre számítottunk, de Ricciardo látványosan alulteljesít a McLarennél


„Furcsa helyzet ez Daniel számára, valószínűsítem, hogy nem akar a mezőny végére visszaesni és a hátsó traktusokban küzdeni egy olyan istálló színeiben, amellyel reménye sem lehet erős eredményeket elérni. Nehéz lehet elfogadni egy pilótának, aki győzelemre esélyes csapatokban is versenyzett, hogy hirtelen olyan autóval rendelkezik, amellyel még a pontszerzés is bravúrnak számít.”

„Nehéz lehet, de úgy vélem, mégis ez lenne a megfelelő lépés számára. Egy gyengébb csapattal nagyon kemény munkát végezve megmutatni, mennyire jó pilóta egy olyan autót vezetve, ami sokkal jobban illik a stílusához. Ezzel a rajongók el is felejtenék neki, hogy mit művelt az előző évben. Az emberek könnyen elfelejtik, mennyire jó pilóta Ricciardo, csupán azért, mert az elmúlt másfél évben nem ment neki a szekér.”

„A tehetségéhez nem férhet kétség, de olyan autó kell neki, amely illik a vezetési stílusához, akkor kaphatna esetleg újra esélyt egy igazán versenyképes csapatnál. De kihagyni egy évet? Az emberek általában csak arra emlékeznek, mi történt az előző szezonban. Nem hiszem, hogy egy év kihagyás után lenne esélye élcsapathoz kerülni” – tette hozzá Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: