DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen: A rajt volt a kulcs

Egyre csak egyre halmozza a rekordokat Max Verstappen az idei szezonban: ezúttal Mexikóban állított be egy újabbat győzelmével. A holland megállíthatatlan volt a hétvégén.

Annak ellenére, hogy a Mercedes és Lewis Hamilton nagyon bízott a szezon első győzelmében, Max Verstappen ellen gyakorlatilag labdába se tudtak rúgni. A holland a mexikói hétvégén is történelmet írt: nem csupán megszerezte a győzelmet, de ezzel felállított egy újabb rekordot. Idei tizennegyedik győzelmével ő a valaha volt legtöbb győzelmet szerző pilóta egy szezonon belül.

A kétszeres világbajnok állítja: ezúttal a kulcs a rajt volt. „A jól sikerült rajt sokat segített a verseny hátralévő részében. Más stratégiát követtünk a körülöttünk autózókhoz képest, de bejött. Ez egy hihetetlen eredmény!” – kezdte Verstappen a futam leintését követően. 

 



Mint elmondta, rendkívüli volt az autó tempója, de az abroncsokat mindvégig óvni kellett. „Nagyon kellett vigyáznunk a gumikra, hosszú szakaszt teljesítettünk a közepeseken! Szerencsére sikerrel jártunk!” – tette hozzá.

Talán nem titok, hogy a mexikóiak Perez-győzelmet vártak, a harmadik helyről rajtoló pilóta ezen a vasárnapon nem tudott mercedeses ellenfele elé kerülni, így nem csupán csapattársa, de Lewis Hamilton is előtte végzett. Ennek ellenére remek hangulat fogadta Verstappent a pódiumon.

„Hihetetlen az itteni légkör, nagyon szeretünk ide jönni! Elképesztő évünk volt eddig, amit nagyon élvezünk, de nincs megállás, megyünk tovább ugyanígy: megpróbálunk még több győzelmet szerezni!” – zárta gondolatait a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: