DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Hamilton: Gratulálok Maxnak

A hétszeres világbajnok szerint most túl gyors volt a Red Bull, ráadásul a Mercedes gumitaktikája sem vált be Mexikóban. A második helynek viszont így is örül.

Ugyan a verseny első felében, talán kétharmadában úgy tűnt, hogy reális esélye van idei első győzelmének megszerzésére Lewis Hamiltonnak, hiszen a közepes gumikon rajtoló Mercedesek taktikai előnyben voltak a lágyakon startoló Red Bullokhoz képest. Max Verstappen alatt azonban egyáltalán nem fogytak el a közepes abroncsok a kerékcserék után, míg a Mercedesek csak szenvedtek a keményeken, így Hamiltonnak végül nem volt esélye arra, hogy megtámadja riválisát, és be kellett érnie a második hellyel.

lewham



„Nagyon közel voltam (Maxhoz) az első etap során, de a Red Bullok túl gyorsak voltak ma, és talán jobb gumistratégiát is választottak. Hogy a keményre váltás volt-e a jó döntés? Nem tudom, nem biztos, hogy pont az volt a legjobb választás, lehet, hogy a lágyakon kellett volna rajtolni. Mi a közepesekkel kezdtünk, de a kemények nem működtek jól. Gratulálok Maxnak a győzelemhez, de örülök, hogy szétválasztottam a két Red Bullt” – mondta az autóból kiszállva az újabb második helyet jegyző hétszeres világbajnok.

„Ez a közönség egyébként hihetetlen, nyilván egy kicsit kínos ez a rengeteg pfújolás egész nap. Azonban ennek ellenére is nagyon szeretem Mexikót, és az itteni embereket. Micsoda nagyszerű futamot és eseményt raktak össze ezen a hétvégén” – reagált a közönség finoman szólva sem barátságos megnyilvánulására az interjú során Hamilton, aki ezzel a második helyével megelőzte a tabellán Carlos Sainzot, és feljött George Russell mögé az ötödik helyre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: