DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: A 14-es autó mindig megáll

Megállt egy henger a Renault-motorban, Alonso szerint pedig hihetetlen, hogy mindig csak vele történik ez, és az első Honda-évhez hasonlította az idei vesszőfutását annyi különbséggel, hogy most csak az ő autója áll meg. Már számolja az Alpine-nál eltöltendő napjait.

Mexikóban is folytatódott Fernando Alonso pechsorozata, a folyamatosan technikai hibákkal bajlódó spanyol pedig már-már nevetve vette tudomásul, hogy újabb remek eredménye úszott el az Alpine megbízhatósága miatt. A futam után adott interjújában viszont külön kiemelte, hogy ezek a problémák megint nála jöttek elő, Esteban Ocon nevét pedig nem mondta ki...

„A 14-es autó mindig megáll, a 14-es autónak mindig megbízhatósági gondja van. Húsz körrel a futam vége előtt tönkrement egy henger a motorban, onnantól öt henger működött csak, húsz százalékkal gyengébb lett a motor. Húsz másodperccel voltam a McLarenek és a csapattársam előtt, addig a pontig szerintem kiváló versenyt futottam, és a tempót tekintve Austin mellett ez volt a legjobb futamom” – mondta Alonso a Formula.hu előtt.

14_1



„Hogy ezért voltam-e frusztrált? Hát persze, már eddig is hatvan pontot vesztettem idén, most elment még hat, szóval már hatvanhatnál tartok, ráadásul ezekből mindig az ellenfelek profitálnak, mert ők még többet is szereznek emiatt. Hihetetlen, hogy a két autóból mindig csak az egyik esik ki, és az mindig a 14-es számú, szerintem már öt motorom felrobbant idén, ott volt a hiba az ausztráliai időmérőn vagy Ausztria, amikor el sem tudtam rajtolni. A Honda első évében tapasztaltam hasonlót, de ott mindkét autó megállt, idén pedig csak a 14-es” – magyarázta hitetlenkedve a kétszeres világbajnok.

Alonso azt is hozzátette, hogy már csak két futama van hátra a csapattal, még Abu Dhabiba elmegy, aztán megkezdi pályafutása új fejezetét az Aston Martinnal. Újságírói visszakérdezésre megerősítette: igen, már számolja a napokat...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: