DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Doohan lelkendezik, De Vries hálás

Az Alpine újonca csak pár kört tehetett meg, de ezt követően is madarat lehetett volna fogatni vele, míg Nyck de Vries köszönetet mondott ezért, és a korábbi lehetőségekért a Mercedesnek.

Több versenyzőnek is kiemelkedő élményt nyújtott a Mexikói Nagydíj első szabadedzése: például az immár az AlphaTauri 2023-as pilótájaként számon tartott Nyck de Vries a Mercedesbe ülhetett be George Russell helyén, míg Jack Doohan az Alpine-nal ejthette meg debütálását egy F1-es versenyhétvégén. Doohan csak tizenhárom kört tehetett meg, mert problémák léptek fel a Renault-motorral, de őt most ez sem érdekelte: madarat lehetett volna fogatni vele a nap végén.

„Ez nagyon menő volt! Természetesen hatalmas köszönettel tartozom az Alpine-nak és mindenkinek, aki hozzásegített ehhez a lehetőséghez, erre mindig emlékezni fogok. Nyilván előjött az a kis hiba az első etap után, ami azt jelentette, hogy nem folytathatjuk, de így is nagyon hálás vagyok ezekért a körökért és ezért a csodálatos tapasztalatért. Az autóban persze kicsit elöntöttek az érzelmek, de tudtam már egy ideje, hogy ez meg fog történni, szóval sok időm volt felkészülni. Emiatt nem volt sokkoló, de nagyon boldoggá tett, hogy beülhettem az autóba” – mondta a Formula.hu jelenlétében Doohan.

dooh



A 19 éves F2-es pilóta csak a kemény keverékű abroncsokat használta, és csak a még nagyon koszos, csúszós pályán autózhatott, így nem meglepő, hogy a 19. helyet szerezte meg, hiszen a technikai hiba miatt nem volt lehetősége később gyorsulni. Doohan azt is elmondta, hogy nem is akart igazán sietni, hiszen csak az volt a lényeg, hogy ő felépítse magát, illetve hogy az autóval sikerüljön információkat szerezni, amiket a csapat hasznosíthat. Ő elégedett volt azzal, ahogy alakult a debütálása, hat gyors körre volt lehetősége, és bár örült volna, ha megtehet még többet, de így sem bánkódik, sőt...

De Vries természetesen más helyzetben volt, hiszen ő már F1-es nagydíjon is részt vehetett a Williamsszel, illetve aláírt szerződéssel rendelkezik a következő évekre fix versenyzőként, de így is nagy öröm volt számára, hogy a Mercedes lehetőséget adott neki Mexikóban. Az AlphaTaurit még nem próbálhatta ki, mert egyrészt a mostani szerződése a Mercedeshez köti, másrészt a faenzaiak autóját Liam Lawson tesztelhette ezúttal.

„Nagyon boldog vagyok, valóban érzelemdús volt ez a szabadedzés a Mercedesszel. Élveztem ezt a lehetőséget, és a csapattal három nagyszerű évet töltöttünk együtt – illetve igazából négyet, de az első még nem volt hivatalos. Nagyon hálás vagyok ezekért a lehetőségekért, rengeteget tanultam és személyes kapcsolatokat építettem a csapatnál. A viszony továbbra is jó, tényleg hálás vagyok, mostantól pedig már a karrierem következő fejezetére koncentrálok” – mondta De Vries.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: