DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Nem Vegas lesz a legjobb pálya, de…

A Formula-1 legnagyobb szabású versenye lehet a Las Vegas-i Nagydíj, véli a hétszeres világbajnok – de hozzáteszi, nem a vonalvezetés miatt, hiszen egy utcai pálya sosem ér fel egy épített aszfaltcsíkkal.

Az amerikai tulajdonú Formula-1 nagy dobásként készül a 2023 novemberében bemutatkozó Las Vegas-i Nagydíjra: a versenynaptár egyik csúcspontjának szánják a kaszinóváros szívében rendezendő futamot. A versenyt természetesen várja Lewis Hamilton is, bár hozzáteszi, Vegas nem a pálya miatt lesz különleges, hiszen egy utcai helyszín sosem szolgáltat olyan izgalmakat, mint az Austinhoz hasonló épített pályák.

„Nem tudom, milyen lesz Vegasban, de afelől nincsenek kétségeim, hogy csodás munkát fognak elvégezni. Abszolút hihetetlen lesz. Kétségem nem fér hozzá, hogy az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb versenyünk lesz” – idézi a Motorsportweek Hamiltont.



„A pálya nem lesz olyan kiváló, mint ezen a versenyen, azt már most megmondom. Az utcai helyszínek nem jók annyira, mint a nyitottabb pályák, és ez általában az újabbakra különösen igaz. Az austini egy fantasztikus versenypálya, ahol lehet harcolni. Szép és széles, de a pálya és az atmoszféra lesz az, ami semmihez sem hasonlítható. Az éjszakai fényekkel óriási lesz” – vetette össze Austint és Las Vegast a brit.

„Jó látni, hogy végre sikerült betörni ebbe az országba. Az amerikaiak hatalmas sportrajongók, nagyszerű energiával” – beszélt arról Hamilton, hogy több sikertelen próbálkozás után a Formula-1 népszerűsége csúcsán van az USA-ban. Ezt bizonyítja a 440 ezer fős hétvégi látogatottság Texasban – a nézősereg nem csupán versenyt, hanem amerikai típusú körítést is kapott Texasban.

„A show fantasztikus. A versenyzői parádén látjuk a tömeget és érezzük az energiáját, szuper izgatottak. A rajongói zónában pedig a legnagyobb tömeg gyűlt össze, amelyet valaha láttam” – mondta el Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: