DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Leclerc: Nem fogok őrültséget csinálni

Az időmérő második leggyorsabbja volt, de csak a 12. helyről rajtol vasárnap Charles Leclerc. „Megérdemli a pole-pozíciót” – dicsérte az első helyen végzett csapattársat.

Belsőségű motor és turbófeltöltő cseréje miatt már abban a tudatban kezdte az USA Nagydíj időmérőjét Charles Leclerc, hogy 10 hellyel hátrasorolják a rajtrácson pozíciójához képest – de természetesen célja volt, hogy minél előkelőbb helyet szerezzen meg, hiszen annál kevesebb autó választja el a startnál az élmezőnytől.

A monacói leggyorsabb volt a Q2-es szakaszban, és az utolsó fázis leintésénél úgy tűnt, 1:34,421-es köre elegendő lesz a pole-pozícióra. Csapattársa, Carlos Sainz azonban 65 ezredmásodperccel megelőzte őt – a házon belüli vereség miatt a büntetés után Leclerc-nek a 12. rajthelyről kell felzárkóznia vasárnap.



„Nehéz volt a körről körre változó széljárás miatt, de összeségében a legjobb teljesítményt nyújtottam. Az utolsó köröm nem volt tökéletes, Carlos pedig jobb munkát végzett a mai nap folyamán, így megérdemli a pole-pozíciót. Kicsit hátrébbról fogok indulni a büntetés miatt, de a terv, hogy a lehető leggyorsabban visszakerüljek az élmezőnybe” – mondta az időmérőt leintését követően Leclerc.

„A legjobbat próbálom nyújtani, mint mindig. Azt hiszem, a 11. vagy 12. pozícióból rajtolok a motorbüntetés miatt. Beleadok mindent, nem fogok őrült kockázatot vállalni, de igyekszem a lehetőséget kihasználni” – beszélt vasárnapi taktikájáról az interjút készítő Danica Patricknek.

„Hihetetlenül szomorú a hír, rengeteget tett pályafutása során az autósportért, és mellette egy embertársunkat vesztettük el. Szomorú veszteség ez az autósportnak. A gondolataim a családja és barátjai körül forognak” – tette hozzá a nap gyászhíre, a Red Bull-alapító Dietrich Mateschitz halála kapcsán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: