DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Csak három csapat hozott fejlesztést Austinba

Egyedül a Mercedes érkezett komolyabb fejlesztési csomaggal, a csillagosokon kívül még két istálló módosított az autóján, a többiek már nem nyúltak semmihez erre a hétvégére.

A várakozásoknak megfelelően a Red Bull, a Ferrari, a McLaren, az AlphaTauri, az Aston Martin, a Williams és a Haas semmilyen fejlesztést nem hozott az USA Nagydíjra, ezek a csapatok a már eddig bemutatott alkatrészeket felhasználva teljesítik az előttünk álló hétvégét. A Formula.hu-hoz eljuttatott dokumentum alapján három csapat módosított az autóján.

Az Alfa Romeo a padlólemezen dolgozott, az első belépő rész geometriáját, valamint az oldalsó kivágásokat módosította rajta, az Alpine pedig szintén a padlólemezen változtatott, annak élei alá helyezett el egy szárnyacskát. Az enstone-iak kiemelték, hogy ez volt az idei utolsó padlólemez-fejlesztésük.

Egyetlen csapat érkezett még érdemi csomaggal, ez pedig a Mercedes. A csillagosok a padlólemez éleinél lévő szárnyakon, valamint a padlólemez egész formáján módosítottak, ettől nagyobb hátsó leszorítóerőt várnak. Ezen felül az első szárny végének formáját is átdolgozták, de ehhez hozzáigazították a hátsó szárny véglapjait is, így gyakorlatilag a teljes levegőáramlást módosították. Állításuk szerint ezek az utolsó fejlesztéseik idén.



-00122041_934

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: