DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Leclerc: Túl sokat beszélünk a hibáimról

A Ferrari pilótája nagyon elégedett a szezonjával, szerinte ennyi hiba minden ilyen hosszú idény során előfordul, bár tudja, hogy túl mohó volt Franciaországban és Imolában.

A RacingNews365.comnak adott exkluzív interjút Charles Leclerc: a Ferrari monacói F1-es pilótáját többen is azzal vádolták, hogy éppen eleget hibázott ő maga is, mások szerint viszont a nehezen vezethető és hátrányban lévő autóból próbált meg túl sokat kihozni és ebből jött az a néhány hiba. Ezekről is elmondta a véleményét:

„Nem hiszem, hogy kompenzálnom kellett volna bármiért is, amikor elkövettem a hibákat. Egyértelmű motivációról volt szó Olaszországban, Imolában és utána igen, Franciaországban is hibáztam, de szerintem ez bárhol megtörténhetett volna a szezon során. Számomra ez nem erről szól, én mindig a határokat feszegetem, idén elkövettem egy nagy hibát Franciaországban és egy kisebbet Imolában” – mondta Leclerc, aki szerint kicsit felnagyítja ezek jelentőségét az F1-es közvélemény.

charleclerc



„Ezeken már nem tudok változtatni, de úgy érzem, hogy kicsit többet beszélünk ezekről, mint amennyit kellene. Látható, hogy óriási a ponthátrány, volt egy sorozat, amikor folyamatosan vesztettünk és egy ponton túl már minden reflektorfénybe került, amit csináltunk. Csapatként jobban kell teljesítenünk vasárnaponként, ezen dolgozunk.”

Leclerc szerint egyébként ezek a hibák egy teljes szezon alatt bele kell, hogy férjenek, előfordulnak, más kérdés, hogy nagyon rossz pillanatban következtek be idén.

„Őszintén szólva nagyon elégedett vagyok a szezonnal. Nyilván mindig a két hibámról beszélünk, de 23 futam alatt (ami már túl sok) mindig elő fog fordulni egy-egy hiba valahol, főleg akkor, ha a határokat feszegetjük. Szóval igen, valószínűleg túl mohó voltam Franciaországban, amikor erre nem volt szükség, illetve Imolában is valószínűleg az lett volna a legtöbb, hogy a pozíciómban maradok, de megpróbáltam ennél többet kihozni belőle. Versenyzői szemszögből sokkal több dolgot adott ez nekem, amit meg kell tanulnom és amin dolgozni kell, de ezeket kívülről valószínűleg nem látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: