DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Russell nagyra értékeli De Vriest

Nyck de Vries egyértelműen megérdemli a helyét George Russell szerint. A Mercedes pilótája úgy érzi, a holland nagyszerű teljesítményre képes, így kíváncsian várja, mire lesz képes a következő évben.

Alex Albon helyetteseként fantasztikusan mutatkozott be Monzában Nyck de Vries, aki 2019-ben az F2-es bajnokságot is megnyerte, azóta pedig a Formula-E sorozatában is világbajnoki címet szerzett. Bár mindig a Formula-1 közelében maradt, valahogy nem igazán jöttek össze a dolgok számára, jövőre azonban megkapja a lehetőséget az AlphaTauri pilótájaként.

Mindez örömmel tölti el George Russellt, hiszen korábban már az utánpótlás szériákban is versenyezhetett De Vries ellen, akit kivételesen nagy tehetségnek tart.

„A gokartos fiúk közül Nyck volt az egyetlen, aki nem jutott be az F1-be, pedig megérdemelte volna. Alex, Max (Verstappen), Charles (Leclerc) és Nyck között, akik 2011 és 2012-ben egymás ellen versenyeztek, csak ő nem kapott lehetőséget, szóval örülök, hogy itt látom őt. Mindig is nagyra értékeltem. A gokartban mindig őt kellett legyőzni, bár ott sosem versenyeztem ellene, de mindannyiunk közül talán ő volt a legsikeresebb” - idézte Russellt a Motorsport.



A Mercedes versenyzője úgy látja, sok dolognak össze kell állnia ahhoz, hogy valaki üléshez jusson a Formula-1-ben, De Vriest pedig a Monzában történtek minden korábbiért kárpótolták.

„Ahhoz, hogy az F1-be kerülj, a megfelelő időben kell elvégezned a munkát, amikor lehetőséged van a rajtrácson, és néha ezek a csillagok nem állnak össze. Monzában viszont annyi csillag állt össze számára, ami valószínűleg kárpótolta őt a néhány évvel ezelőtti szerencsétlenségekért. Határozottan kíváncsi vagyok, hogyan fog teljesíteni. Nincs kétségem afelől, hogy jó lesz és minden lehetősége megvan arra, hogy nagyszerű F1-es versenyző legyen. Biztos vagyok abban, hogy remek lesz” – zárta gondolatait Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: