DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

De Vries: Minden lehetőségemet kihasználtam

Jövőre az AlphaTauri csapatánál megkapja azt a lehetőséget Nyck de Vries, amire már régóta várt. A holland már többször megmutatta, mire képes, sokáig azonban így is voltak kétségei.

Hiába nyerte meg az F2-es bajnokságot, majd szerzett hivatalos világbajnoki címet a Formula-E szériájában, Nyck de Vries sokáig nem rendelkezett igazán komoly esélyekkel arra, hogy üléshez jusson a Formula-1-ben. A 27 esztendős versenyző akkor került igazán jó helyzetbe, amikor Alexander Albont helyettesítette Olaszországban, bemutatkozása pedig álomszerűre sikerült.

A holland versenyző most elárulta, bár eddig is közel volt a tűzhöz és komoly eredményeket ért el más bajnokságokban, még így sem bízott abban, hogy valaha F1-es pilóta lehet belőle.

„Bevallom, voltak bizonyos időszakok a pályafutásom során, amikor azt gondoltam, nagyon valószínűtlen, hogy még esélyt kaphatok. Megnyertem az F2-t, majd egy másik irányba mozdultam el a Formula-E-vel, ez pedig nem volt jó út a Formula-1 felé. Valahogyan még ott ragadt a lábam az ajtóban és igyekeztem minden egyes lehetőséget kiaknázni, ami az utamba került. Indultam a WEC-ben, még az ELMS-ben is versenyeztem a G-Drive számára, idén pedig az utolsó pillanatban ugrottam be Le Mans-ban” – mondta el De Vries a Motorsport Weeknek.



„Egyszerűen imádok versenyezni. Ez határozza meg, hogyan alakult az utam, ráadásul mindig nagyon hálás voltam a többi lehetőségemért, sok versenyző nagyon szívesen lenne abban a helyzetben, amiben én voltam az F1-et megelőzően. Persze könnyű idegesnek lenni olyan dolog miatt, ami nem lehet a tiéd, de nehezebb hálásnak lenni azért, amid van. Szerettem, amit csináltam, és minden adódó lehetőségemből megpróbáltam a legtöbbet kihozni. Monzában végül minden összejött, amiért rendkívül hálás vagyok” – folytatta.

De Vries azt is felvetette, hogy a kései lehetőség hasznot is hozhatott neki a már meglévő tapasztalata miatt. „Úgy érzem, hogy nagyon fiatal vagyok és annak is nézek ki, ami biztosan segít! Általában véve viszont egy kicsit későn érő típus vagyok az életben. Azt hiszem, az érettség és a tapasztalat jól jött. Ez egy kicsit újdonság, ugyanakkor nagyon jól tudom, hogy ez az iparág a teljesítményről és a versenyképességről szól. Élvezem a pillanatot, nem annyira tudatosan élem meg ezt, csak nagyon hálás és boldog vagyok, és ezt most vissza tudom adni mindenkinek, aki mellettem állt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: