DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Milyen pilótát keres a Williams?

Alexander Albon csapattársát keresik Grove-ban és Dave Robson elmondta, hogy mik a kritériumok, egyúttal azt is, hogy mi a jó Albonban. Bár a hírek szerint már megvan a kiválasztott.

Már csak két ülés sorsa nyitott a 2023-as Formula-1-es rajtrácson, a Haasnál Mick Schumacher helye nem biztosított (illetve az ülés teljes mértékben szabad jelen állás szerint), valamint a Williamsnél Nicholas Latifi helye betöltetlen, miután azt már bejelentették, hogy a kanadai biztosan nem folytatja a csapatnál.

Az információk szerint Grove-ban Logan Sargeant áll a lista első helyén, de neki az F2-es szezon végéig nincsenek meg a szükséges szuperlicenszpontjai, így egyelőre nem véglegesíthetik az ügyet. Az amerikai erős újoncidényt fut a Formula-2-ben, ahol jelenleg a harmadik helyen áll, ráadásul hazája nagydíján, Austinban az első szabadedzésen F1-es autót is vezethet a Williamsnél: mivel a csapat akadémiájához tartozik, abszolút logikus lépés lenne őt előléptetni.

-00122033_491



De mit mond a pilótakérdésről Dave Robson teljesítményért felelős vezető?

„Olyan pilótára van szükségünk, aki folyamatosan hajtani tudja Alexet (Albont) és minden futamon képes vele harcolni” – idézi a szakember szavait a RaceFans.

„Ideális esetben valaki olyat keresünk, akinek hasonló dolgokra van szüksége az autótól, hasonlóan vezet. Meglátjuk, hogy mi lesz ebből, de mindannyian azt akarjuk, hogy két olyan versenyzőnk legyen, akik hajtják egymást a Q2-be, a Q3-ba és tovább” – fogalmazta meg a terveket Robson, aki azt ismét világossá tette, hogy Albonnal tökéletesen elégedettek, ő a mérce számukra jelen pillanatban.

„Sajnáltuk, hogy elvesztettük George-ot (Russellt) és mindazt, amit ő hozzáadott a csapathoz, de megérkezett Alex, neki megvan a tapasztalata arról, hogy milyen egy gyors autó, milyen érzés azt vezetni és nagyon jól beilleszkedett. Hamar meg is találta azt az egyensúlyt, hogy megértette, nálunk mi az elérhető, mi lehetséges, de közben hajtja és motiválja a többieket maga körül. Nagyszerű hatása van a csapatra és keményen dolgozik, keményen űz minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: