DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

A legjobb technikai csapatról beszélt Horner

A Red Bull csapatfőnöke szerint náluk sosem volt még ilyen erős a technikai részleg, mint most és név szerint meg is nevezte a vezetőket. Ugyanakkor Verstappen is szintet lépett.

Rendkívül elégedett a Red Bull szakembergárdájával Christian Horner: az energiaitalosok csapatfőnöke úgy gondolja, hogy sosem voltak még ilyen erősek ezen a fronton, pedig korábban Sebastian Vettel vezetésével volt már egy kiemelkedő sikerkorszakuk. Horner Max Verstappen másosdik vb-címe után emelte ki, hogy ezt az eredményt a vezetőség extra munkája tette lehetővé.

„Adrian Newey mellett az egész technikai csapatnak jár a dicséret” – idézi Horner szavait az Autosport. „Pierre Wache technikai igazgató, Enrico Balbo aerodinamikai vezető, Craig Skinnek vezető tervező, Ben Waterhouse vezető teljesítménymérnök, szerintem ők alkotják a valaha volt legerősebb technikai csapatot a Red Bull történetében. Szerintem ez a bizonyítéka a színfalak mögött zajló kemény munkának” – dicsérte övéit a csapatfőnök.

-00122022_184



„Tavaly versenyképesek voltunk, onnan utolsóként fordultunk rá az idei autóra, óriási nyomás helyezedett ránk a költségsapka és minden más miatt, de olyan versenyképesek lettünk, amilyenek lettünk, szerintem ebben nagyon sok vér, izzadtság és könny van. Szerintem fenomenális munkát végzett mindenki, aki ebben benne volt, hogy a mérnöki csapat így alkalmazkodjon a szabályokhoz és ilyen autónk legyen” – tette hozzá, de Verstappen is kiemelte:

„Ahogy ő vezetett és tevékenykedett idén, az egy egészen új szint volt és kijár neki a tisztelet, mert nagyon megérdemli ezt a világbajnoki címet. A Red Bullnál mindenki feljebb kapcsolt egy fokozatot idénre és fenomenális volt az egész.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: