DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Latifi: Ha előbb szerzek pontot, az sem ment meg

Idei legjobbját érte el Nicholas Latifi a múlt hétvégi Japán Nagydíjon, ahol első pontjait is megszerezte a kanadai versenyző az esős futamon. Szerinte a kiugró jó eredmény sem mentette volna meg őt.

A Japán Nagydíjat megelőző héten jelentette be a Williams, hogy Nicholas Latifi három szezont követően távozik az istállótól, s ezzel minden valószínűség szerint a száguldó cirkuszból is. A kanadai pilóta úgy véli, hogy ha hamarabb jön ez a jó eredmény, vagy még nem lett volna eldöntve a jövője, ez a két pont akkor sem mentette volna meg az ülését a csapatnál.

Ugyanis Latifi a kilencedik helyen ért célba Suzukában, amivel végre – a mezőnyben utolsóként – ő is megszerezte idei első világbajnoki pontjait. A futamot követően így értékelt a szezon végén távozó pilóta: „Jó volt megszerezni az első pontjaimat végre ebben a szezonban.”



„Kulcsfontosságú volt, hogy azonnal az intermediate abroncsokra váltottunk. Tudtam, hogy a mezőny legvégéről nem sok veszítenivalóm van, így arra kértem a csapatot, húzzuk ezt meg! Nem volt könnyű a leintésig életben tartani a gumikat, mert az elsők már nyolc kör alatt elkoptak, de végül sikerült kitartanom” – folytatta a kanadai.

Leginkább a kiegyensúlyozottság hiányzott Nicholas Latifinél saját bevallása szerint, így egy-egy kiugró eredmény mit sem ért volna a jövőjét illetően. „Pontszerző helyen értem be, ami jót tesz az önbizalmamnak, ugyanakkor nem gondolnám, hogy amennyiben még nem született volna meg a döntős a jövőmet illetően, akkor ez a futam sokat nyomott volna a latban. Itt minden a kiegyensúlyozottságról szól, nem pedig arról, hogy egy-egy kiugró eredményt fel tudjunk mutatni.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: