DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes versenytempója győzelemre esélyes?

Az időmérős sebesség száraz pályán vélhetően kevés lesz a pole-pozícióhoz a Mercedesnek Szingapúrban, ám a hosszú etapok során sokkal jobban szerepeltek Hamiltonék, mint Sainz.

Különböző technikai, vagy beállításbeli nehézségek miatt azonban sem Charles Leclerc, sem Max Verstappen tempóját nem ismerik az ellenfelek, így Toto Wolff sem. Az eddig gyűjtött és összehasonlított adatok viszont azt mutatják, hogy versenytempóban a Mercedesek akár a legjobbak is lehetnek az erősen pattogó autó ellenére is.

„Úgy vélem, a Red Bulloknak gondjaik voltak a pénteki szabadedzéseken. Ezt nem lehet tudni, hogy a beállítások mentek mellé, vagy valami más probléma történt. De úgy gondolom, harcban lehetünk a győzelemért” – ecsetelte véleményét Toto Wolff a Sky Sports kamerái előtt.

Hamilton és Russell, úgy tűnik, száraz pályán a győzelemért harcolhatnak Szingapúrban


„A hosszú etapjaink nagyon versenyképesek voltak, még Carlos Sainz hasonló meneteivel összehasonlítva is. Ugyanakkor a problémáik miatt nem láttuk hosszabban körözni Leclerc-t és Max Verstappent sem, így róluk nincs információnk.”

„Az autónk ugyan gyors, de nem viselkedik túl jól. Mind Russell, mind Hamilton arról számoltak be, hogy rosszul vezethető a gép, túlságosan merev, különösen a hetes kanyar okoz egyelőre gondot. Ez a pálya jobban fekszik az autónknak, de azt nem tudhattuk, mennyire lesznek ránk hatással a hepehupák” – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: