DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Pénteken dőlhet el Albon sorsa

A Williams pilótája vezetni akar, de még nem tudja, hogy hogyan fogja bírni a szingapúri megpróbáltatásokat: a második szabadedzés környékén derülhet ki, hogy övé lesz-e a hétvége.

Még nem biztos, hogy Alexander Albon csinálja végig a hétvégét Szingapúrban a Williamsnél, Nyck de Vries készenlétben várja, hogy a vakbélműtéten áteső brit-thai pilóta hogyan bírja majd a pálya által okozott kiemelkedő terhelést. Albon mindenesetre a Formula.hu részvételével lezajlott csütörtöki sajtótájékoztatón megerősítette: az a terv, hogy ő vezeti majd az autót.

„Úgy érzem, hogy készen állok, annyira vagyok jó állapotban, amennyire csak lehetek. Edzéssem töltöttem a hetet, de reálisan kell látnunk a helyzetet: a naptár legnehezebb pályájára jöttünk, ezt észben kell tartanunk” – mondta Albon, aki azt is hozzátette, hogy frusztráló volt számára a monzai hétvége, mivel nagyon erős autójuk volt az olaszországi pályán.

„Nyck viszont remek munkát végzett és bár tudtuk, hogy Monzában jók lehetünk, de ő hozta is a pontokat, amik nagyon fontosak voltak a csapat számára. Szingapúr már lesz, itt sokkal több a kanyar, már a leszorítóerő, eléggé más, mint Monza, de itt is megpróbálunk jól szerepelni.”

-00122039_068



Albon egyébként csak múlt hétfő óta tud igazán mozogni és edzeni, addig fokozatosan próbált eljutni addig, hogy képes legyen erre. Kiemelte: azt majd még meglátják, hogy tényleg bírja-e a terhelést a magas páratartalommal, hőséggel, rengeteg kanyarral, folyamatos fizikai erőfeszítéssel nehezített szingapúri pályán. A Williams versenyzője azt is elmondta, hogy az idei autók egyébként is nagyobb igénybevételt jelentenek fizikálisan, mint a korábbiak.

„Leginkább a hosszú etapoknál fog majd eldőlni, hogy versenyezhetek-e. Szerintem a rövidebb etapokkal kapcsolatban magabiztosak vagyunk. Igazából a második szabadedzés körülre derül ki, hogy hogyan fogja bírni a testem a futamot. Viszont nem azt tervezem, hogy nem versenyzek, az a terv, hogy én ülök az autóban. Bízom a testemben, de nyilván nem nagyon lehet hasonlítani semmit ahhoz, amikor vezetjük ezeket az autókat. Igazából versenyzőként hamar tudni fogom, hogy mire leszek képes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: