DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hivatalos: Jövőre már hat F1-es sprintet rendeznek

Fontos változásról döntött a Motorsport Világtanács: a mai napon megszavazták, hogy a 2023-as szezontól kezdődően nem három, hanem hat versenyhétvégét bolondítanak meg a sprintformátummal.

A mai napon, szeptember 27-én elektronikus szavazással elfogadta a Motorsport Világtanács, hogy a 2023-as Formula-1-es szezontól kezdődően már nem három, hanem hat sprintet rendezzenek majd egy idény alatt. Erről már 2022-vel kapcsolatban is volt vita, de végül (leginkább a költségvetési plafon miatt) elvetették az ötletet – most azonban ha egy év csúszással is, de bevezetik az újítást, így a 24 versenyhétvégés szezon negyedét sprintformátumban bonyolítják le.

„A hat sprinthétvége bejelentése is a motorsport legfelső szintjének növekedését jelzi. Köszönet a szoros együttműködésért Stefano Domenicalinak és a FOM kollégáinak, alapos elemzést végeztünk a további sprintfutamok hatásairól. Ezek extra izgalmat adnak hozzá a hétvégéhez és népszerűnek bizonyultak az utóbbi két év során – biztos vagyok benne, hogy ez folytatódik és örülök, hogy a Világtanács megadta ehhez a jóváhagyását” – mondta erről Mohamed ben Sulayem FIA-elnök.

-00122010_1046



„Örülök annak, hogy megtehettük ezt a bejelentést, ez a formátum a 2021-es bemutatása óta sikeresnek bizonyult. A sprint akciókat biztosít három napon keresztül, a pilóták folyamatosan küzdenek valamiért már az első pénteki szabadedzéstől a vasárnapi főeseményig, emiatt több a dráma és az izgalom. A szurkolóktól, csapatoktól, promóterektől, partnerektől nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk és biztosítani akarjuk, hogy ez sikeres lesz a jövőben” – tette hozzá Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója.

Arról nem született döntés, hogy mely hat helyszín rendezhet majd sprintet, de hamarosan erről is határoznak majd. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: