DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Azért vagyok itt, hogy nyerjek

Nem az év végi második hely Russell és a Mercedes célja, bár egyéniben és konstruktőriben is valós esély mutatkozik ennek megszerzésére. A cél viszont az, hogy győzni tudjanak.

A Mercedes részéről általános kommunikációvá vált, hogy nem szentelnek túl nagy figyelmet az idei második hely megszerzésére, sokkal inkább az a céljuk, hogy némi kockázat árán bemutassanak egy bravúrt és futamot nyerjenek, illetve a fő feladat a 2023-as szezonra való felkészülés. George Russellnek az egyéni pontversenyben is van még esélye a második és a harmadik pozíció megszerzésére, de ő sem ezzel foglalkozik az idény utolsó szakaszára fordulva: a közös projekt céljainak elérése a lényeg.

„Őszintén szólva én nem gondolom, hogy ez olyan óriási jelentőséggel bír” – válaszolta arra a kérdésre, hogy mennyire fontos számukra jelenleg az év végi második pozíció megszerzése.

russ_11



„Senki nem emlékszik arra utólag, hogy ki lett a második a bajnokság végén. Ha választhatunk, hogy nyerjünk idén egy futamot, de csússzunk ki a top háromból, vagy ne nyerjünk, de másodikak legyünk, akkor én a futamgyőzelmet választanám. Persze nyilvánvalóan elfogadjuk a második helyet, természetesen megpróbáljuk legyőzni a Ferrarit. De én azért vagyok itt, hogy nyerjek, ami most sajnos karnyújtáson kívül van a bajnokság szempontjából” – idézi a brit pilóta szavait a RacingNews365.com.

A Mercedes hat versenyhétvégével (amelyből az egyik sprintes, tehát több pontot ér) az idény befejezése előtt 35 pontos lemaradásban van az alapvetően gyorsabb, de kevésbé megbízható autóval rendelkező Ferrarival szemben, míg Russell 16 pontnyira van a második Charles Leclerc-től és csak hétre a harmadik Sergio Pereztől – miközben Carlos Sainz a Ferrarival 16 pontos hátrányban van hozzá képest, Lewis Hamiltont pedig 35-tel előzi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: