DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ricciardo: Ott akarok lenni a rajtrácson

Ha kell, inkább tesz egy lépést hátra, de nem adta fel célját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző úgy gondolja, reálisan a 2024-es szezonra kaphat ülést a mezőnyben.

Miután nem voltak elégedettek a teljesítményével, a McLarennél úgy határoztak, hogy még a szerződése lejárta előtt megválnak Daniel Ricciardótól. Az ausztrált fiatal honfitársa, Oscar Piastri váltja majd a csapatnál.

Ricciardo nemrégiben elismerte, hogy nem fog mindenáron csapatot keresni, mivel versenyképes autóval szeretne rajthoz állni, most pedig a Nova 96.9 nevű ausztrál rádiónak mesélt jövőbeli terveiről.



„Nincs még szerződésem a jövő évre. Hogy megtörténhet-e minden? Lehetséges. Azt hiszem, nem fogok túlságosan belefeledkezni a jövő évbe. Természetesen versenyezni szeretnék, ott akarok lenni a rajtrácson, és versenyezni akarok, de nem mindent vagy semmit módon tekintek erre” – árulta el Ricciardo.

A Perth városában született pilóta elmondta, hogy alapvetően a 2024-es évet tekinti céljának, de természetesen reméli, hogy kaphat esélyt már a következő szezonban is.

„Nyilvánvaló, hogy 2024 az, amivel tisztában akarok lenni, és amit meg akarok nézni. Jelenleg ez a helyzet, szóval ha egy lépést hátra kell tennem azért, hogy aztán két lépést előre lépjek, akkor ezt fogom tenni a csapatommal. Ebből lehet, hogy egy év kihagyás lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: