DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alesi: A Ferrari 2023-ban még erősebb lesz

A csapat egykori versenyzője szerint a Ferrari képes lesz kijavítani az idei stratégiai és megbízhatósági hibákat, és 2023-ban minden eddiginél erősebben térhetnek vissza.

Ugyan a rajongók emlékeiben úgy fog élni a 2022-es szezon, mint eg y újabb elszalasztott lehetőség a Ferraritól, a csapat korábbi pilótája, Jean Alesi megvédte Mattia Binotto mentalitását, és úgy véli, a Ferrari 2023-as autója nagyon is versenyképes lesz.

A Corriere della Serának adott interjút Alesi: „Hogy őszinte legyek, kezdtem elhinni, hogy sikerülhet” – utalt a francia az Olasz Nagydíjra, miután Leclerc megszerezte a pole-pozíciót. A Ferrari ugyanis Spielberg óta nem tudott futamot nyerni.

„Azt a fantasztikus kört követően úgy gondoltam, Charles esélyes lehet a győzelemre a Tifosi előtt, de nem így történt, ezek után pedig volna néhány baráti tanácsom Mattia Binotto számára: nagyra értékelem a hozzáállását, mert jó vezetőként megvédi a csapatát.”



„A Mercedesnél sem teszik közhírré, hogy ki találta ki az idei koncepciót, így azt sem kell karóba húzni, aki egy versenyhétvégén hibázik. Ugyanakkor stratégiai fronton agresszívabbnak kell lenniük és gyorsabban rá kell érezniük az autó helyes beállításaira.”

„Nem arról beszélek, hogy forradalomra van szükség a Scuderiánál, egyszerűen meg kell oldani a fennálló gondokat. Úgy gondolom, hogy az idei megbízhatósági gondokat is ki tudják majd javítani, és 2023-ban egy hasonlóan erős és már megbízható autóval fog rendelkezni a Ferrari. Csak egy pár apró részlet hibádzik.”

A Ferrari jelenleg már inkább a konstruktőri második hely megóvásával kell, hogy törődjön, mert a Red Bulltól 139 ponttal vannak lemaradva, azonban a Mercedes mindössze 35 pontos lemaradással követi őket.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: