DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hivatalos: Herta nem kap engedélyt az FIA-tól

A szövetség bejelentette, amit eddig is sejthettünk: nem adja meg a szuperlicenszt Colton Hertának, így az amerikai pilóta nem igazolhat az F1-be 2023-ra.

Az már az utóbbi hetekben világossá vált, hogy Colton Hertával a Red Bull sem számol tovább, dr. Helmut Markóék továbbléptek és elfogadták, hogy az FIA nem akarja megadni az amerikai pilótának a szuperlicenszt: nincs meg a szükséges pontja és a szövetség nem szeretne kivételt tenni, egyúttal megszegni vagy megkerülni a saját szabályait. Az AlphaTauri ülésére azóta már Nyck de Vries a fő esélyes, ha Pierre Gasly esetleg eligazol és ha ez megtörténik, akkor az Alpine-nál köthet ki.

Az FIA viszont péntek este hivatalosan is kijelentette azt, amti eddig csak sejthettünk: nem adja meg a szuperlicenszt Hertának, illetve visszautasítja a kérelmet.

„Az FIA megerősíti, hogy Colton Hertának nincsenek meg az FIA-szuperlicenszhez szükséges pontjai” – közölte a szövetség szóvivője, aki hozzátette, hogy folyamatosan felülvizsgálják a saját szabályaikat és protokolljaikat, beleértve a szuperlicenszre való alkalmasságot is. Ezen a téren a legfontosabb a biztonság, a tapasztalat és a teljesítmény.



-00122014_005_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: