Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. október 6. csütörtök
F1

Gasly: Az élen akarok harcolni

Még mindig nem biztos, hogy marad az AlphaTaurinál, ez minden szaván érződik: nem titkolja, hogy jobb autóba szeretne ülni 2023-ban. A következő hetekben eldőlhet a sorsa.

Továbbra sem történt hivatalos bejelentés azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakul Pierre Gasly sorsa. Ugyan a francia pilóta szerződését életbe léptette 2023-ra a Red Bull, így kontraktus köti a következő szezonra az AlphaTaurihoz, de a hírek szerint elengedhetik őt Helmut Markóék, ha Nyck de Vries hozzájuk igazol. Gasly ebben az esetben az Alpine versenyzője lehet, de végleges megállapodás egyelőre nincs.

„Jelen pillanatban nem én irányítom a dolgokat” – mondta Gasly a 2023-as szezonnal kapcsolatban a Sky Sportsnak.

gasly_3„Az AlphaTauri adta nekem az első F1-es lehetőségemet és az első F1-es győzelmemet is. Ez viszont nem jelenti azt, hogy életem végéig itt fogok maradni, mert az ambícióm az, hogy a Formula-1-es mezőny elején harcoljak, ez az, amit akarok. Már öt éve vagyok az AlphaTaurinál. Meglátjuk, hogy eltöltök-e ott még egyet, de most ez a terv. Ha ez bekövetkezik, akkor 110%-os teljesítményt fogok nyújtani a csapatért” – magyarázta a francia, akinek szavaiból most is kiderült, hogy távozni szeretne.

„Van még pár dolog, amiket először meg kell oldani, mielőtt többet beszélnénk erről a helyzetről. Az én szituációm csak pozitívumok vannak, meglátjuk, hogy mi történik majd a következő hetekben” – tette hozzá Gasly, aki kis híján a McLarenhez igazolt az év korábbi szakaszában, de azt akkor Markóék megakadályozták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: