DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 21. hétfő
F1

Meglepően jó a Red Bull és a Ferrari munkája

A McLaren szakembere szerint a topcsapatok akkor is topcsapatok, ha költségsapkával szorítják őket keretek közé, ezt a Red Bull és a Ferrari is bizonyítja idén.

Hiába várták a 2022-es szabályváltozásoktól azt, hogy szorosabb, kiegyenlítettebb lesz majd az F1-es mezőny, ez egyáltalán nem így történt, a topcsapatok előnye most is óriási és közülük is csak a Mercedes került némi hullámvölgybe az autója koncepciójával. A Ferrari és a Red Bull azonnal kiváló autót alkotott és bár a megbízhatósági problémák, valamint az évközi fejlesztések felborították a pályát utóbbi javára, magukkal a szabályokkal a Ferrari is közel tökéletesen megbirkózott.

Erről beszélt James Key, a McLaren technikai igazgatója, aki nem tudta az említettekhez közelebb kormányozni a wokingi alakulatot és ahogy más, úgy ők sem voltak képesek igazán nagyot ugrani az új regulák támogatását élvezve. Key szerint egyszerűen meglepő, hogy a Red Bull és a Ferrari milyen minőségű munkát végzett.

-00122038_398



„Egy kicsit meglepett vagyok amiatt, hogy két csapat hogyan tudott mindenki máshoz képest extra teljesítményt találni” – idézi Key szavait a csapat.

„A szezon elején még szorosabb volt a mezőny, de mostanra már szétszakadt és azt kell mondanom, hogy a Ferrari és a Red Bull kiemelkedő munkát végzett, hogy még többet hozzon ki belőle. Ez is azt mutatja, hogy a költségsapka ellenére is a nagycsapatoknál megvan a kiterjedt infrastruktúra és az évek alatt felépített tudás, ez pedig nagyon sokat számít. Ugyan az anyagiak terén egyenlőek a feltételek, de nem mind ugyanonnan indulunk – látszik, hogy hova kell eljutnunk” – magyarázta a szakember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: