DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel mérlegeli a visszatérés lehetőségét

Bár nagyon várja a pihenést, Sebastian Vettel nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a jövőben még visszatérjen a versenypályákra. A német pilóta úgy érzi, sokáig nem tud nyugton ülni.

A Magyar Nagydíj hetében jelentette be a négyszeres világbajnok, hogy az év végén visszavonul, ám januárban már jelen lesz a Race of Champions nevű eseményen. Miután ez megerősítést nyert, ismételten felerősödtek azok a pletykák, miszerint Sebastian Vettel az F1 után is helyet találhat magának valamelyik versenysorozatban.

Az Aston Martin pilótája nemrégiben elárulta, nem jelentette volna be a visszavonulását, ha még mindig versenypályán szeretne lenni, ugyanakkor mérlegeli a lehetőségeit arra az esetre, ha hiányozna neki a versenyzés.

„Úgy érzem, annyira felkészültem, amennyire csak lehet, hogy azt mondjam, ez az érzés már elmúlt és nem tér vissza, de ha mégis versenyezni akarok, biztosan ki fogok találni majd valamit. Azt hiszem nem lenne helyes, ha úgy hagynám abba, hogy még mindig versenyezni akarok” – idézte Vettelt a The Race.



A német pilóta elmondta, jelenleg nincs konkrét listája, hol térhetne vissza, ám nyitva tartja a szemét arra az esetre, ha esetleg meggondolná magát a következő években. „Nincs listám. Persze, ha belegondolok, akkor eszembe jut egy-két dolog és elsőre talán nagyon unalmasan hangzik, de már nagyon várom, hogy legyen időm átgondolni mindent, és legyen időm lelassulni. Ez az a ritmus, amit azóta ismerek, amióta az eszemet tudom, szóval örülök, hogy lesz egy kis tér és idő. Tudom magamról, hogy hajtós vagyok, ezért általában nem sikerül sokáig nyugton ülnöm, így biztos vagyok benne, hogy valami elő fog jönni, de még nem tudom, mi lesz az” – folytatta Vettel.

„Januárban ott lesz a Race of Champions és lehet lesz még több ilyen jellegű dolog. Valamilyen formában talán visszatérhetek, de még nem tudom. Túl sok utat láttam már, amit mások bejártak, ezért hiba lenne, ha nem nézném mások választásait, és azt gondolnám, teljesen más vagyok. Én ugyanabból a világból jövök” – zárta gondolatait a 35 esztendős versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: