DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Seidl: Oscar személyisége tökéletesen passzol hozzánk

A McLaren csapatfőnöke elárulta, hogy tehetsége mellett elsősorban a személyisége miatt döntöttek Piastri szerződtetése mellett, a csapat pedig hagyni fog neki időt arra, hogy felvegye a ritmust.

A McLaren csapatfőnöke elárulta, hogy tehetsége mellett elsősorban a személyisége miatt döntöttek Piastri szerződtetése mellett, a csapat pedig hagyni fog neki időt arra, hogy felvegye a ritmust.

Az F1 augusztusi nyári szünete ezúttal a szokásosnál sokkal izgalmasabban telt, köszönhetően Oscar Piastrinak, valamint az ifjú ausztrál körül kibontakozó jogi vitának. Az ügyben a paddock számos tagja megosztotta véleményét, a zűrzavar miatt pedig várhatóan sokkal nagyobb figyelem fogja kísérni Piastri debütálását, mint bármely másik újoncét az elmúlt években. A tavalyi F2-es bajnok honfitársa, Daniel Ricciardo helyét veszi majd át a McLarennél a 2023-as szezonban, a wokingiak csapatfőnöke, Andreas Seidl pedig elmondta, hogy mindenben segíteni fogják a csapat új szerzeményét.

„Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy Oscarnak milyen kihívásokkal kell majd szembenéznie” – idézi a német szakembert a PlanetF1. „Emellett azt is tudom, hogy időt kell adnunk majd neki ahhoz, hogy belerázódjon a dolgokba, de azt gondolom, hogy Lando esetében megmutattuk, hogy a csapat remek környezetet kínál egy újonc versenyző számára. Meggyőződésem, hogy a gárda minden olyan eszközzel rendelkezik, amire egy fiatal pilótának szüksége lehet ahhoz, hogy a lehető legfelkészültebben álljon fel a rajtrácsra Bahreinben.”



Seidl azt is elárulta, hogy milyen szempontok alapján esett a választás Piastrira: „Két okból szerettük volna megszerezni Oscart: először is, hatalmas tehetséget és potenciált mutatott az alsóbb kategóriákban, különösen az F3-ban és az F2-ben, ahol rögtön elsőre összejött neki a győzelem, emellett pedig Zakkel lehetőségünk nyílt jobban megismerni őt, és úgy gondoljuk, hogy a személyisége tökéletesen passzol a csapathoz. Fiatal, ambiciózus, és tele van energiával. Véleményem szerint kellően magabiztos, ugyanakkor alázatos is, és teljes mértékben tisztában van a rá váró kihívásokkal. Nagyon hűséges személyiség, és ezért is szerettük volna megszerezni őt.” A korábbi Porsche-főnök szavai éles ellentétben állnak azokkal a nyilatkozatokkal, amiket Laurent Rossi és Otmar Szafnauer intéztek Piastri magatartásával kapcsolatban, mondván, több lojalitást vártak tőle, tekintve, hogy az Alpine mekkora összegeket fektetett a fiatal ausztrál felkészítésébe. 

„Nagyon izgatottság fog el, amikor ránézek a jövő évi párosunkra. Lando már az ötödik évét kezdi majd meg az F1-ben, az elmúlt egy évben bemutatott fejlődésével pedig bizonyította, hogy mindene megvan ahhoz, hogy a legjobbak közé emelkedjen, hiszen még tovább fog fejlődni. Oscar szintén egy izgalmas tehetség, és nagyon örülök, hogy az elkövetkező években velük dolgozhatok” – zárta gondolatait Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: