DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas szerint túl lassan fejlesztettek

A gyártási sebesség és a fejlesztések üteme volt a két legfőbb probléma idén Valtteri Bottas szerint. A finn pilóta úgy gondolja ezek miatt esett vissza az Alfa Romeo teljesítménye.

Bár sokan féltették Valtteri Bottast attól, hogy a Mercedesnél elért sikerek után az Alfa Romeo színeiben csak az utolsó helyek egyikén fogjuk látni, a 33 esztendős versenyző végül rácáfolt ezekre az aggodalmakra. A csapat az új aerodinamikai szabályok érkezésével rengeteget fejlődött, rutinos versenyzőjük pedig igyekezett kiaknázni az autóban rejlő potenciált.

Bottas az idény első tíz versenyéből hét alkalommal is pontot szerzett, legjobb eredménye az Imolában elért ötödik hely volt, ám Silverstone-tól kezdve valami megtört. Azóta mindössze csapattársa, Guanyu Zhou tudott pontszerző pozícióban zárni legutóbb Monzában, a visszaesés pedig szembetűnő volt.



A finn pilóta úgy gondolja, ennek főként a fejlesztések tempója volt az oka, mivel a riválisok hamarabb és több újítással tudtak előrukkolni hozzájuk képest. „Úgy gondolom, hogy a riválisok, így például az Alpine vagy a McLaren, több fejlesztéssel álltak elő és ezek folyamatosabbak voltak. Van még hátra néhány dolog, azt hiszem talán Austinban vagy Japánban még érkeznek újak, de nagyjából ennyi lesz” – idézte Bottast a Racefans.

Az Alfa Romeo versenyzője szerint a súlycsökkentés is tényező lehet, hiszen az évad elején még rengetegen küzdöttek a túlsúlyos autókkal. „Úgy vélem, azon kevés csapatok közé tartoztunk az év elején, akik a súlyhatáron voltak. Szerintem sokan voltak túlsúlyosak, de mivel mostanra már lejjebb mentek, így talán ez is hatással volt ránk. Persze tudjuk, hogy az egyik gyengeségünk a gyártási sebesség, ami a jövőre nézve kiemelt fontosságú a csapat számára. Ezzel mindenképpen tisztában vagyunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: