DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Sainz: Fiatal csapatunk van, még tanulunk

A Ferrari spanyol F1-es pilótája úgy érzi, hogy a végén az érthetetlenül lassú mentés és biztonsági autós fázis vette el tőle a dobogó esélyét. Ennek ellenére elégedett a futamával.

A negyedik helyen zárta az Olasz Nagydíjat Carlos Sainz: a mezőny végéről rajtoló spanyol villámgyorsan átgázolt mindenkin, feljött az élmezőny sarkába, de arra már nem maradt ideje, hogy George Russellt is megtámadja, így odaérhessen a dobogóra.

„Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy átmegyek az egész középmezőnyön és harcban lehetek a dobogóért, szóval ez egy nagyon jó nap volt. Gyors voltam, főleg a lágy gumikon, a kerékcsere után lett igazán erős a tempóm. Sajnálom a végét, mert elkaphattam volna George-ot az utolsó körben, ami szép lezárás lett volna egy ilyen felzárkózás után. Szóval elégedett vagyok” – összegezte gondolatait Sainz a Formula.hu mikrofonja előtt.

san_3



A végén Daniel Ricciardo lerobbanása és a lassú, kissé kaotikus mentés/biztonsági autós fázis miatt nem maradt idő arra, hogy utolérje Russellt, ezzel pedig már kevésbé volt elégedett a spanyol.

„Úgy érzem, hogy sokkal gyorsabban is meg lehetett volna ezt oldani. Vannak olyan helyzetek, amikor nincs mit tenni, mert mondjuk három körrel a vége előtt jön a biztonsági autó, de máskor, mint itt is, hat-két kör van még, amikor bejön, bőven volt idő megoldani. De nem így történt, valamiért minden szuperlassan zajlott és nem tudtunk show-t csinálni a végén. Ezt sajnálom, mert azt hittem, hogy lesz még legalább két-három körünk” – magyarázta.

Sainz azt is hozzátette, hogy a büntetése miatt volt ilyen könnyű dolga Verstappennek, mert így ő nem lehetett ott az élmezőnyben, ezért stratégiailag nagyon egyszerű döntést kellett meghoznia a Red Bullnak, míg ha mindkét Ferrarival számolnia kell, akkor nagyobb lehetett volna rajta a nyomás. A spanyolt végül a Ferrari aktuális helyzetéről is megkérdezték a végül simává váló hazai vereség után:

„Masszív előrelépést tettünk a tavalyi évhez képest abból a szempontból, hogy újra ott vagyunk a bajnoki harcban, de még mindig követünk el hibákat, még mindig tanulunk. Szerintem ez egy fiatal csapat, fiatalok vagyunk a közös munkánkat illetően, de szerintem fejlődünk akkor is, ha a szezon második fele nehéz. Tanulni fogunk ebből is és ezt felhasználva támadhatunk a hátralévő futamokon, illetve jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: