DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Verstappen: Lewis is így nyert bajnokságot, kivételes versenyző

Max Verstappen szerint az autón múlik sok minden az F1-ben, ha egy csapat dominál, akkor az ő versenyzője fog nyerni, de csapaton belül a jobb pilóta kerül majd ki győztesen.

Karnyújtásnyira van második világbajnoki címétől Max Verstappen, aki a Holland Nagydíjon sem talált legyőzőre és abszolút domináns szezont fut eddig. Ez az idény emiatt (is) teljesen más, mint a tavaly, melynek végén első vb-címét nyerte: akkor egy végig feszült, nehéz, kemény harc végén tudott nyerni, most viszont szinte minden úgy alakul, ahogy ő szerette volna.

A Red Bull fenoménja ezzel kapcsolatban elmondta, hogy maga a szezon alakulása teljesen más, azt viszont kiemelte, hogy a csapata ugyanolyan motivált, mint eddig: még a győzelmek után is azt elemzik, hogy hogyan teljesíthettek volna még jobban, így történt ez Zandvoortban is. Hangsúlyozta azt is, hogy már csak azért sem szabad leállniuk és visszavenniük, mert azzal esélyt adnak a többieknek arra, hogy megelőzzék őket a fejlesztésben.

-00122036_316



A hollandot viszont arról is megkérdezték, hogy egy ilyen domináns évben, amikor minden ennyire gördülékenyen működik, vajon mennyit számít az emberi tényező? A kérdés már csak azért is aktuális, mert csapattársa, Sergio Perez számára közel sem ilyen sima az idény, Monaco óta hullámvölgyben van, most is jelentős hátrányban volt Verstappenhez képest és az utóbbi négy versenyhétvégén feleannyi pontot sem szerzett, mint a holland. 

„Nagyon sok múlik a csapaton, Lewis (Hamilton) is így nyerte a bajnokságait. Így működnek a dolgok a Formula-1-ben, de szerintem amikor kivételes pilóta vagy, mint ahogy Lewis is az, a kritikus versenyeken tudsz jobban teljesíteni a csapattársadnál. Például kiemelkedő volt számomra, amit 2020-ban, Törökországban bemutatott, amikor nagyon csúszós volt a pálya, de nyugodt maradt, nem hibázott és nyert. Ezt csinálják a jó pilóták, különbséget jelentenek a többi gyors, de nem olyan jó versenyzőhöz képest. Az autó nagyon fontos a Formula-1-ben, de a csapaton belül persze csak egy valaki nyerhet, ott kell jobbnak lenni” – méltatta nagy riválisát és szúrt oda egyben kicsit akár Pereznek, akár Valtteri Bottasnak Verstappen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: