DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Nem a padlólemez miatt volt lassú Perez

Újabb felejthető versenyt teljesített a mexikói, aki az utóbbi négy futamon feleannyi pontot sem szerzett, mint Verstappen. Christian Horner szerint nem a padlólemez volt a hibás.

Max Verstappentől eltérő padlólemezt kapott a zandvoorti hétvégére Sergio Perez, de ez sem hozott megváltást a mexikói számára. A pilóta még Spában mondta azt, hogy reméli, innentől eltérő autókat használhatnak majd csapaton belül, mert neki nem fekszik az, ami Verstappennek igen, de Hollandiában is óriási hátrányban volt csapattársához képest a szabadedzéseken, az időmérőn és végül a futamon is.

Christian Horner csapatfőnök a hétvége után tagadta, hogy Perez kérésére kapott volna másik padlólemezt, szerinte másról volt szó.

-00122035_188



„Nagyon apró különbség volt a más specifikációjú padlólemezek között és leginkább azért került fel ez, mert ezt kívánta meg a tartalékalkatrészek készlete. Szerintem a különbség maximum egy tizedmásodperc, vagy körülbelül egy tizedmásodperc volt körönként” – mondta Horner a sajtó képviselőinek erről a témáról.

„Checónak trükkös versenye volt és sajnos átugrották az újraindításnál. Utólag már azt gondolom, hogy bár ő a közepes gumikat preferálta, de minden adatot megvizsgálva a lágyakon jobb esélye lett volna a végén a támadásra. Összességében azért így is tisztességes mennyiségű pontot gyűjtött ezen a hétvégén” – tette hozzá a csapatfőnök.

Perez az utóbbi négy versenyhétvégén összesen ötven pontot szerzett, míg Verstappen 102-t, ami egészen brutális különbség, a mexikói teljesen elveszett Monaco óta a világbajnok árnyékában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: