DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Perez: Szerencse, hogy nem törtem össze teljesen

A mexikói hibája zárta a zandvoorti időmérő edzést, de utólag úgy érzi, hogy szerencséje volt, járhatott volna sokkal rosszabbul is. Nem borúlátó a vasárnapi futam előtt.

Egész hétvégén jelentős hátrányban van eddig Max Verstappenhez képest Sergio Perez, aki az utóbbi futamok szenvedései után másik padlólemezt kért és kapott a Red Bulltól, de a trükkös zandvoorti pályán egyelőre ezzel sem került közelebb világbajnok csapattársához. Perez végül ötödik lett a kvalifikáción, míg Verstappen a pole-ból indulhat, de ennél is fontosabb, hogy a mexikói a legvégén hibázott, megforgott és ezért is maradt ötödik – bár ugyanezzel akadályozta meg azt, hogy George Russell megelőzze.

11_2



„A végén elég szerencsés voltam, hogy nem törtem össze az egész autót, nagy baleset lehetett volna belőle. Jól ment addig, de túl korán léptem a gázra, leértem egy kicsit a kavicsra, onnantól pedig sajnos elúszott az autó hátulja. Jó köröm voltam, nagyjából három tizeddel voltam jobb és még javíthattam volna egy-másfelet, ami negyedik, talán harmadik helrye repíthetett volna, de így sajnos nem tudtam javítani“ – tekintett vissza az esetre Perez, aki tudja, hogy ezen a pályán nehéz előzni, de így sem borúlátó a futamot illetően.

„Igen, itt most trükkös lesz komolyabb előrelépést végrehajtani a futam elején, de megteszem majd a tőlem telhető legjobbat. Jó versenytempót akarok produkálni, az lesz az igazán fontos. Lehet jó stratégiánk, jó opcióink vannak holnapra, szóval remélhetőleg előrébb tudunk kerülni és erős lesz a tempónk“ – zárta rövidre a Formula.hu jelenlétében adott interjúját a mexikói. Hozzátette, hogy ez a pálya most nem fekszik annyira nekik, mint Spa, a más hőmérséklet és a más vonalvezetés nem kedvez nekik.

A balesete ezen a linken megtekinthető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: