DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Wolff: A költségsapka láthatóan működik

Toto Wolff szerint a Mercedes problémáit az is súlyosbítja, hogy már nem költhet el annyi pénzt azok megoldására, amennyit csak akar, így pedig még mindig a sötétben tapogatóznak.

Toto Wolff szerint a Mercedes példája mutatja, hogy az F1-ben bevezetett költségsapka remekül teszi a dolgát: nem engedi a gazdag csapatoknak azt, hogy egyszerűen kivásárolják magukat a problémáikból. A világbajnok istálló az idény eleje óta erdőben van az autójával, nem találja a megoldást a fellángolások és a részleges javulás ellenére, márpedig Wolff szerint a korábbi években egyszerűen annyi pénzt költöttek volna el erre, amennyit kellett volna.

„Nézzük meg például a karosszériát, egyszerűen nem tehetjük meg, hogy bemutatunk egy teljesen újat. Masszívan túlsúlyos az autónk, de nincs lehetőségünk ezt lefaragni, mert közben olyan alkatrészeket próbálgatunk, amelyek a különböző egyéb problémáinkat oldhatják meg. Egyszerűen nem fér bele. Szóval amiért bevezettek a költségsapát, az tökéletesen működik: a nagy csapatok nem szórhatják ki a pénzt a problémáikra csak úgy” – idézi a Mercedes-vezér szavait a RacingNews365.com.

-00122034_300



„Nem működnek jól együtt a különböző alkatrészeink, ezért nincs meg a teljesítményünk. De talán csak egy rossz alkotóelem van, ami beárnyékol minden mást és ezért nem ítéljük meg jól, hogy mi működik és mi nem. Esetleg a 18 colos kerekeket értjük alapvetően rosszul és minden más jó, vagy az aerodinamikai csomag ront el mindent, esetleg a mechanikai egyensúly? Nagyon nehéz ezt boncolgatni” – magyarázta Wolff, aki nem tagadta: nem igazán ízlik neki ez a mostani szerep.

„Rohadt nehéz nézni a sok szép Instagram-posztot, miután nyolc évig beszéltünk arról, hogy hogyan fogjuk viselni a vereséget. Amikor elérünk ide, egyszerűen maradunk az alapelveinknél és az értékeinknél, próbáljuk fent tartani a morált és a motivációt, közben könyörtelenül dolgozni a javulásért. Összességében erről az évről inkább lehetne könyvet írni, mint az előző nyolcról” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: