DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon büszke magára és az Alpine-ra

A francia pilóta a 16. helyről rajtolva lett hetedik és szinte felért csapattársa, a 3. pozícióból induló Fernando Alonso mögé. Magabiztosan mehetnek Zandvoortba, miután leszakították a McLarent.

Kicsit elsikkadt vasárnap, de kiemelkedő futamot teljesített az Alpine-nal Esteban Ocon is: a francia pilóta a 16. helyre állhatott fel a rajtrácson, majd végül a hetedik pozícióban, alig kettővel (és két másodperccel) csapattársa, a harmadik helyről rajtoló Fernando Alonso mögött ért célba. Ocon tempója rendkívül biztatónak tűnt, így érthetően elégedett volt a versenyt követően.

„Szerintem büszkék lehetünk magunkra, az egész hétvégén nyújtott teljesítményünkre” – mondta Ocon, aki szombaton az ötödik legjobb időt produkálta az időmérőn, két tizedmásodperccel gyorsabb volt Alonsónál, majd a versenyéből is kihozta a maximumot.

oxon



„Hátulról rajtoltam, ha előrébbről indulhattam volna, valószínűleg valami komolyat hozhattunk volna ki ebből a futamból. Nagyon magabiztosnak éreztem magam, az autó szenzációsnak tűnt, szóval tényleg elégedettek lehetünk. Kielégítő volt ez az időmérő és a megszerzett pontok száma és minden más is, szóval nagyon magabiztosan utazhatunk át Zandvoortba” – értékelt végig mosolyogba a francia pilóta.

Ocon ezzel a hetedik helyezésével az egyéni pontverseny nyolcadik helyén áll, tizenhárom egységgel előzi Alonsót és tizenkettővel van lemaradva a "best of the rest" éllovasának számító Lando Norristól: a brit pilóta az első, aki nem a három topcsapatnál versenyez. Az Alpine és a McLaren egyébként is riválisai egymásnak, de a wokingiak most egyetlen pontot sem szereztek, így az Alpine már húsz egységgel előzi Ricciardóékat.

„Egyértelmű, hogy nagyon fontos volt ez a hétvége a konstruktőri pontverseny szempontjából is. Nyilván pár hellyel végezhettünk volna előrébb is a futamon, de a 16. helyről indulva elfogadom ezt is” – zárta gondolatait Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: