DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Wolff számára elfogadhatlan a Mercedes tempója

Felsorolta, hogy milyen problémákkal küzd az autó ezen a hétvégén és kijelentette, hogy itt az idő döntést hozni a következő szezonnal kapcsolatban. Szerinte nem elfogadható egy ilyen produkció egy pole után.

Reménytelenül messze volt a Red Bulltól, de még a Ferraritól is a Mercedes a spái időmérőn, ezúttal nem tudott péntekről szombatra csodát tenni a csapat az autóval. Ugyan a riválisok büntetései miatt a negyedik-ötödik helyről rajtolhat majd Lewis Hamilton és George Russell, de a jelentős lemaradás miatt kifejezetten elégedetlenek az istállónál, főleg úgy, hogy nagy reményekkel tértek vissza a nyári szünetről és többször is hangsúlyozták, hogy akár a győzelemre is esélyesek lehetnek.

-00122028_316



„Nem lehetünk pár héttel ezelőtt pole-ban, most pedig 1,8 másodperces lemaradásban még akkor sem, ha mások a körülmények, más a pálya. Szóval van itt valamit, amit totálisan nem értünk vagy nem csinálunk jól. Az világos, hogy itt most a Red Bull külön ligában játszik, mert a második Ferrari is nyolc tizedre van, de ez nem vigasz. Számomra ez az utóbbi tíz év legrosszabb időmérője és függetlenül attól, hogy mik a rajtpozícióink, az előző pole után most sehol sem lenni, ez nem elfogadható” – értékelt keményen, kritikusan a nap végén Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Ha tudnánk az okokat, akkor megoldhatnánk. De az autónknak óriási a légellenállása az egyenesekben, Lewis szerint olyan volt, mint ha ernyőt húzott volna maga után. Instabil a hátulja, tolja az elejét a nyolcas-kilences kanyarban, pattog nagy tempónál és elveszi az önbizalmat. Szóval nem pozitív az, amit hallottam arról, hogy hogyan viselkedik az autó ezen a hétvégén, méghozzá végig. Szóval szerintem itt az ideje döntést hozni a jövő évvel kapcsolatban” – tette hozzá a csalódott szakvezető. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: