DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Perez a jó rajtot tartja kulcsfaktornak

A Red Bull mexikóija a büntetések ellenére sem tudta pole-ra váltani autója tempófölényét, de szerinte nem rossz pozíció a második hely Belgiumban. A saját versenyét szeretné futni vasárnap.

Ugyan az egész hétvégén a Red Bull tűnt a legdominánsabb autónak, ami Max Verstappen tempóján meg is látszott, de Sergio Perez végül így sem tudta megszerezni a pole-t a Belga Nagydíjra. A mexikói a Q3-ban kikapott Carlos Sainztól, a második körén nem tudott javítani, így a kvalifikáción a harmadik lett, ami a második helyet jelenti majd a vasárnapi rajtrácson. Perez ezzel együtt természetesen nem volt boldog, főleg a nyolc tizedmásodperces lemaradás miatt Verstappennel szemben...

perez_7



„Hát a második rajthely nem a legrosszabb pozíció ezen a pályán, úgyhogy várom a holnapot. Nagyon fontos lesz, hogy jól kapjam el a rajtot és aztán a saját versenyemet tudjam futni. Szerintem ez lesz a kulcs ezen a futamon” – mondta az autóból kiszállva a Red Bull versenyzője.

„Jól meg kell hajtanom Carlost az elején és akkor más lehet a helyzet, akkor a sor másik oldalán lehetek majd. Szerintem nagyon jó lesz a futam” – értékelt szűkszavúan a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: