DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tsunoda tudja, hogy min múlik a 2023-as szerződése, érzi a nyomást

A japán pilóta szerint ő szeretne maradni az F1-ben és az AlphaTaurinál, de nem tehet sokat az ügy érdekében, a háttérben zajló folyamatokon múlik, hogy mi lesz a sorsa. Ő már siettetné a döntést.

Továbbra sem dőlt al Yuki Tsunoda jövője, hiszen az AlphaTauri japán versenyzője a Honda támogatásával került be az F1-be és a Red Bullhoz is, de a teljesítménye eddig elég ingadozó: 2021-ben gyenge szezont futott, idén már nem marad el annyira Pierre Gaslytól, de a kiugró produkciók továbbra sem gyakoriak, viszont most is hibázott például olyat, amivel Gasly versenyét is tönkretette. A csütörtöki sajtónapon arról beszélt Spában, hogy a háttérben zajló folyamatoktól függ, hogy maradhat-e a sportágban.

-00122033_268



„Azt szeretnénk, hogy maradjak, de ez a háttérben történő dolgoktól függ. Én még mindig nem tudom, hogy ez hogyan megy, de én a magam részéről szeretnék az AlphaTaurinál maradni, nincs arra okom, hogy ne akarjak itt lenni” – mondta Tsunoda a Formula.hu jelenlétében.

„Helmut (Marko) részéről az a benyomás érkezett, hogy ő is meg akarna tartani engem, szóval majd meglátjuk. Ami a Hondát illeti, arról nem mondhatok semmit. Tudom, hogy mi indíthatja be a dolgokat, a jövő évi szerződést, de jelenleg nem sokat mondhatok. Most csak annyit tehetek, hogy magamra koncentrálok és hozom az eredményeket. Ennyit tehetek. Nyilván szeretnék olyan hamar választ kapni, ahogy lehetséges. Őszintén szólva jelenleg nem érzem teljes mértékben kényelmesen magam, mert érzem a nyomást. Szóval ha megkapom az információt, akkor magamra koncentrálhatok és magabiztosabb lehetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: