DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ocon: Nagyon örülnék, ha Mick jönne

Az Alpine pilótája beszélt Alonsóról és Piastriról is, de nem tagadta, hogy örülne, ha Mick Schumacher lenne a csapattársa, mert vele jó barátságot ápol.

Először állt az újságírók rendelkezésére augusztusban Esteban Ocont, akit természetesen rögtön Fernando Alonsóról, Oscar Piastriról, esetleges jövőbeli csapattársáról kérdeztek. A francia versenyző diplomatikusan fogalmazott és egyetlen kérdésre sem adott olyan választ, amivel meglepetést okozott volna.

„Szerintem igazából mindenki meglepődött ezen az egész F1-es paddockban” – reagálta Alonso távozására a Formula.hu jelenlétében. „Szomorú látni, hogy Fernando távozik, nagyon élveztem a vele való közös munkát, de természetesen megtartjuk ezt a szezon végéig. Jó vele a kapcsolatom, jó a hangulat a csapaton belül és egyelőre jól is működik a dolog, mert negyedikek vagyunk a konstruktőri bajnokságban. Én személy szerint nyolcadik vagyok az egyéni pontversenyben, ami az eddigi legjobb helyezésem, de nyilván sok dolgunk van még. Mindenesetre szomorú, hogy egy olyan legenda, mint Fernando, elhagyja a csapatot.”

Ocon újságírói kérdésre azt is elárulta, hogy ő is csak a sajtóközleményből tudta meg, hogy Alonso távozik, nem szólt neki külön a spanyol.

-00122033_025



„Én nem vagyok senki, hogy kommentáljam a döntéseit, nyilván vannak okai erre. Az viszont világos, hogy mi a megfelelő úton járunk, fejlődünk, most is hoztunk fejlesztést a padlólemezre és az autó hátuljára és még több dolog jön ebben a szezonban. Szóval tényleg jó az irány, javulunk, csatázunk a McLarennel, bár tény, hogy van előttünk még három csapat, de a céljaink felé haladunk.”

Természetesen Oscar Piastriról is megkérdezték a franciát, pontosabban arról, hogy meglepőnek tartja-e, hogy a fiatal nemet mondott az Alpine lehetőségére.

„Megint azt mondom, hogy nem ismerem a teljes szituációt. Azt tudom, hogy dolgozik a szimulátorban, meg is marad az elkötelezettsége a szezon végéig. Az világos, hogy az F1-ben van a helye.”

Végül arról is megkérdezték, hogy mit szólna Mick Schumacherhez, akivel jó barátságot ápol és aki a hírek szerint közelít az Alpine-hoz és felmerült, mint a csapat egyik 2023-as pilótája.

„Ez nyilván nem az én döntésem, de nagyon örülnék, ha Mickkel dolgozhatnék. Ő jó barátom, de ezt a csapatnak kell ezt eldöntenie.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: