DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Domenicali: Nincs szükségünk új csapatokra

A Forma-1 vezérigazgatója kitart a korábbi kijelentése mellett, miszerint a sportágnak nincs szüksége új csapatokra, utalva ezzel Michael Andretti belépési törekvéseire is.

Azután, hogy kudarcba fulladt a Sauber iránti felvásárlási kísérlete, Andretti új csapat indításának szándékát jelentette be. Később az amerikai szakember csalódottságának adott hangot, mert szerinte a belépéssel kapcsolatos folyamat rendkívül lassan halad. Közben Domenicali kijelentette, hogy elégedett a jelenlegi nevezői számmal. Megszellőztette, hogy az Andrettin kívül vannak más érdeklődők is a belépésre, de azok nem ennyire hangosan képviselik a szándékaikat. Egyértelművé tette, hogy a nevezéshez szükséges előzetes eljárás folyamatban van, de nem osztotta meg a részleteket az ütemezésről és a döntés időpontjáról. A végső szót az FIA fogja kimondani, Mohammed ben Sulayem elnök vezetésével.



„Jelenleg az F1 nincs gondban a nevezők számát tekintve” – válaszolta Domenicali az Autosport kérdésére, mikor az Andretti belépési szándékáról kérdezték. „Nem csak azokat kell értékelnünk, akik a leghangosabbak, mert vannak további jelentkezők is, akik csendesebbek és betartják a közzétett protokollt. Hiszem, hogy nem attól lesz erősebb a sportág, ha szimplán csak több csapat van. Folyamatban van az értékelés, ebben részt vesz az Andretti is. Én egyedül nem mondhatok sem igent, sem nemet.”

Felvetődött korábban, hogy azért kellene több csapat a rajtrácsra, hogy ha valamelyik aktív csapat a távozás mellett dönt, akkor ne csökkenjen tíz alá a nevezők száma. Domenicali szerint nincs ilyen probléma, mert az élénk külső érdeklődés csak növeli a sportág és a csapatok értékét: „Úgy gondolom, hogy ma ez nem jelent problémát, mert pont fordított a helyzet. Ahogy sokkal több város akar versenyt rendezni, mint ahány helyünk van, úgy nagyon sok érdeklődő van a csapatok iránt is. A bent lévő csapatok tárgyalhatnak, alkudozhatnak és kereskedhetnek, ha úgy érzik, hogy gyengültek vagy a megváltozott céljaik miatt kilépnének. A mostani csapatok értéke ezzel jelentősen emelkedik, ezzel együtt az egész F1 értéke is emelkedik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: